Foto: LETA

Amerikāņu basketbola saspēles vadītājs Džastins Kobss nav izturējis pārbaudes laiku Latvijas vicečempiones "VEF Rīga" rindās un komandā nepaliks, informē klubs.

Kobss komandai uz četru nedēļu pārbaudes laiku pievienojās 3.novembrī. Šajā laikā viņš trijās VTB Vienotās līgas spēlēs guva vidēji 3,0 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas, bet četros Eiropas kausa izcīņas mačos tika pie 1,3 punktiem un 0,8 rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekš "VEF Rīga" uz pārbaudes laiku piesaistīja arī amerikāņu aizsargu Ramelu Bredliju, tomēr viņš tā arī neaizvadīja nevienu spēli. Savukārt neilgi pēc Kobsa piesaistīšanas klubs pārtrauca sadarbību ar citu amerikāņu aizsargu Kevinu Dilardu.

Šī gada pavasarī Kobss noslēdza koledžu karjeru, absolvējot Kalifornijas Universitāti. Pēdējā sezonā Kobss piedalījās 35 spēlēs, vidēji savācot 15,6 punktus, 5,8 rezultatīvas piespēles un 2,9 atlēkušās bumbas, kā arī tika iekļauts spēcīgās "Pac-12" konferences pirmajā simboliskajā pieciniekā.

Pēc tam Kobss kandidēja uz vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, kas šogad bija īpaši piesātināts ar talantīgiem spēlētājiem, bet netika izvēlēts. Tomēr jūlijā spēlētājs piedalījās NBA Vasaras līgā Orlando, kur kopā ar Jāni Timmu pārstāvēja Memfisas "Grizzlies" komandu.

Augusta vidū Kobss devās uz Eiropu, kur mēnesi pavadīja Spānijas kluba Vitorijas "Laboral Kutxa" pirmssezonas treniņos un pārbaudes spēlēs. Pēc treniņiem ar Eirolīgas klubu basketbolists atgriezās ASV, pievienojoties NBA vienības Šarlotes "Hornets". Tās sastāvā Kobss atradās teju visu pirmssezonas periodu, tiekot atbrīvots neilgi pirms regulārās sezonas sākuma. Kobss piedalījās divās "Hornets" pārbaudes spēlēs, kurās kopā laukumā atradās deviņas minūtēs, iemetot divus punktus un izcīnot divas atlēkušās bumbas.

"VEF Rīga" komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu sākusi ar divām uzvarām divos mačos, kamēr VTB Vienotās līgas turnīrā izcīnīti trīs panākumi astoņos mačos. Savukārt Eiropas kausā rīdzinieku kontā ir viena uzvara septiņās cīņās.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!