Foto: LETA
Nākamās sezonas Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā startēs arī "Kolibri"/"47.vsk" komanda, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Turnīrs tiks rīkots otro gadu pēc kārtas, bet pēc tam katra no valstīm individuāli noskaidros savas čempiones.

Līdzās "Kolibri"/"47.vsk" komandai Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā piedalīsies arī pērn tajā startējušās "Cēsis", "TTT Rīga", "Liepāja", RSU/"Merks", "TTT Juniores", "Latvijas Universitāte" un Latvijas U-16 izlase.

Igauniju sacensību pamatturnīrā pārstāvēs piecas komandas - Tallinas "Eclex", Tallinas Universitāte, "Audentes", "Rapla" un Tartu Universitāte.

Līdz ar to turnīra dalībnieču skaits šogad pieaudzis par vienu komandu.

Latvijas un Igaunijas čempionāta pirmajā posmā visas 13 komandas no oktobra līdz decembra beigām izspēlēs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem komandas sadalīsies divās grupās - 1.-6.vieta un 7.-13.vieta. Katras grupas ietvaros tiks izspēlēti vēl divi apļi, punktus summējot ar pirmajā posmā iekrātajiem.

Pēc otrā posma turnīra beigām pirmās apakšgrupas piektās un sestās vietas ieguvējas pārspēlēs ar otrās grupas divām labākajām komandām divu maču summā cīnīsies par tiesībām spēlēt finālsešinieka turnīrā jeb "Final 6".

"Final 6" turnīrā vispirms notiks divas ceturtdaļfināla spēles, tad pusfināla mači un finālspēles.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pusfinālā piedalīsies četras labākās komandas pēc Latvijas un Igaunijas čempionāta pamatturnīra rezultātiem. Pusfināla un mazā fināla sērijās cīņa ritēs līdz divām uzvarām, bet finālsērijā - līdz trim uzvarām.

Kā ziņots, pirmais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinājās iepriekšējā sezonā, kurā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas komandas sākotnēji aizvadīja divu apļu turnīru.

Turpinājumā gan apvienotā čempionāta, gan arī LSBL finālā tikās "Cēsis" un "TTT Rīga" komandas, abas reizes pārākām esot cēsniecēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!