Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlē vēl ir daudz svārstību gan atsevišķu spēlētāju, gan arī komandas spēlē, pēc Čehijā notikušā pārbaudes spēļu turnīra skaidroja Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien ar pārliecinošu uzvaru noslēdza pārbaudes spēļu turnīru Čehijas pilsētā Karlovi Vari. Latvija noslēdzošajā - trešajā - mačā ar 79:62 (23:14, 14:13, 21:19, 21:16) uzvarēja Slovākijas valstsvienību.

"Šodien uzbrukums bija labāks, nekā iepriekšējās spēlēs. Labi metām no distances (trīspunktnieki 14/31), bija labāki risinājumi uzbrukumu noslēgumos un daudz rezultatīvu piespēļu (17). Kaut arī pretinieces centās mūs apturēt, mainot aizsardzības sistēmas, mums izdevās itin labi piemēroties," norāda galvenais treneris Zvirgzdiņš.

"Tā kā līderes otrajā mačā bija spēlējušas mazāk, šodien laukumā ilgi bija pamatsastāvs, un tas deva cerēto rezultātu. Piedevām, aizsardzība, kā parasti, bija laba – atkal noturējām pretinieces pie 60 punktiem. Tas viss kopā nodrošināja pārsvaru no paša spēles sākuma līdz beigām," turpina treneris.

"Komandas spēles "kardiogramma" vēl nav ideāla, jo ir pārāk daudz svārstību gan atsevišķu spēlētāju, gan arī komandas spēlē. Dažas spēlētājas vienā spēlē savu varēšanas latiņu paceļ pietiekami augstu, taču nākamajā to nolaiž pārāk zemu. Tāpēc sastāvā, kas dosies uz Eiropas čempionātu, vēl ir dažas jautājuma zīmes. Tomēr kopumā progress ir, tātad strādājam pareizā virzienā," pauž Žvirgzdiņš, skaidrojot, ka vēl priekšā trīs pārbaudes spēles, no kurām divas – trešdien Rīgā ar Lietuvu un ceturtdien Sēderteljē ar Zviedriju – noteikti tiks aizvadītas labākajā sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!