Foto: F64
Tradicionālais diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs" šogad notiks 13. un 14.augustā, bet komandu reģistrācija pasākumam sāksies 1.augustā plkst.12 mājas lapā "krastspretkrastu.lv", informē sacensību organizatori.

"Krastu mačs" risināsies pie Latvijas Nacionālās operas un baleta Rīgas svētku un Rīgas brīvostas svētku ietvaros. Šī būs jau septītā spēle starp Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotājiem. Līdz šim katrs krasts izcīnījis pa trim uzvarām.

"Krastu maču" arī šogad atklās LEC bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss un trīs punktu metienu konkurss. "Slam dunk" konkursā šogad sacentīsies Kristaps Dārgais un Arnolds Krauklis no Latvijas, Dmitrijs Krivenko (Ukraina), Džordans Soterlands (ASV) un Vadims Pidubčenko (Ukraina). Trīs punktu metienu konkursā piedalīsies Latvijas labākie snaiperi, tajā skaitā "VEF Rīga" spēlētājs un Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Dalība turnīrā ir bez maksas, turklāt katrs dalībnieks saņem unikāla dizaina "Adidas" spēles kreklu – kreisais krasts baltā, bet labais – melnā krāsā. Kreklu dizains šogad veidots sadarbībā ar vienu no spilgtākajiem Latvijas jaunajiem māksliniekiem Kristianu Brekti kā veltījums Latvijas kultūrā īpašajai, šogad mūžībā aizgājušajai personībai Ilmāram Blumbergam, kura daiļrade apbūrusi un aizkustinājusi skatītājus daudzviet pasaulē. Krekli ir unikāla dāvana turnīra dalībniekiem, taču šogad "VEF Rīga" teltī tos būs iespējams iegādāties arī visiem pasākuma apmeklētājiem.

Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, tā autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Balva simbolizē Rīgas un šā turnīra vērtību simbiozi. Rīga parādīta caur Lielo Kristapu, saule un mēness - diennakts, un basketbolists uz Lielā Kristapa pleca šajā gadījumā ir jebkurš viena vai otra Daugavas krasta iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!