Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā spēlē labi un konkurētspējīgi spēlētāji, taču izšķirošajā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē tika pieļautas vairākas kļūdas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, sarunā ar aģentūru LETA teicis kādreizējais valstsvienības galvenais treneris Armands Krauliņš.

Latvijas izlase pirmdien Pasaules kausa atlases izšķirošajā spēlē viesos Podgoricā ar 80:74 uzvarēja Melnkalni, tomēr tas valstsvienībai neļāva kvalificēties līdz pasaules līmeņa forumam, jo nepieciešama bija uzvara ar vismaz deviņu punktu pārsvaru.

"Vērtējot pēc rezultāta, protams, turnīrs jāatzīst kā neveiksmīgs. Pēdējā spēle bija laba, mēs pierādījām to, ka mums ir labi spēlētāji. Tie ir mūsu dārgakmeņi un spožākais no tiem ir Jānis Strēlnieks," aģentūrai LETA teica Krauliņš.

"Gan uzbrukumā, gan aizsardzībā bija vairākas nianses, kuras vakar liedza sasniegt vēlamo rezultātu. Ja tas, ka Dairim Bertānam jāizpilda pēdējais metiens, bija treneru lēmums, es tam nepiekristu. Tajā mirklī spēlē bija arī tādi spēlētāji, kuri pierādīja, ka spēj gūt punktus labāk," norādīja pieredzējušais speciālists.

Sabiedrībā plašas diskusijas ir par to, vai atkāpties no Latvijas izlases galvenā trenera amata nevajadzētu Arnim Vecvagaram, tomēr pagaidām šāds solis nav bijis.

Tiesa, Krauliņš viedokli par to, vai Vecvagaram būtu jāturpina trenēt izlasi, neizteica. Viņš uzsvēra, ka tas ir Latvijas Basketbola savienības (LBS) un Treneru komisijas kompetencē, un viņu pienākums arī ir lemt šo jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!