Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV sieviešu basketbola zvaigzne Britnija Grainere, kura apsūdzēta par nelegālu kanabisa pārvadāšanu, vērsusies pie ASV prezidenta Džo Baidena, atzīstot, ka ir pārbijusies, ka būs spiesta palikt Krievijā uz atlikušo mūžu, raksta aģentūra AP.

Grainere ar roku rakstītā vēstulē Baidenam lūgusi, lai dara visu iespējamo, lai viņu varētu nogādāt mājās. "Es saprotu, ka Jums ir ļoti daudz darāmā, bet lūdzu neaizmirstiet par mani un citiem aizturētajiem," teikts basketbolistes pārstāvju izplatītajā vēstules izvilkumā.

Grainere arī izcēla to, ka viņas tēvs esot dienējis ASV militārajā dienestā. "4. jūlijā mūsu ģimene parasti godina tos, kuri cīnījušies par mūsu brīvību, tostarp arī mans tēvs, kurš karoja Vjetnamā," teikts Graineres vēstulē. "Man ir ļoti sāpīgi, jo parasti šo dienu es svinu. Šobrīd brīvība man nozīme pavisam kaut ko citu," viņa rakstīja prezidentam.

Baltā nama Nacionālās drošības padome apstiprināja, ka Graineres vēstule esot saņemta.

"Mēs uzskatām, ka Krievijas Federācija nepamatoti aizturējusi Britniju Graineri. Prezidents Baidens ir skaidri paudis nepieciešamību atbrīvot visus ASV pilsoņus, kuri tiek turēti kā ķīlnieki vai nelikumīgi aizturēti ārvalstīs, tostarp Britnija Grainere. ASV valdība turpina agresīvi strādāt, izmantojot visus pieejamos līdzekļus, lai viņu nogādātu mājās," sacīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāve Adriena Votsone.

Ziņots, ka Jekaterinburgas UGMK kluba zvaigzni februāra izskaņā aizturēja "Šeremetjevo" lidostā, kur viņas bagāžā esot bijuši veipos izmantojami kārtridži ar hašiša eļļu. Notiesāšanas gadījumā viņai draud desmit gadu ilgs cietumsods, ziņojuši vairāki mediji.

31 gadu vecā Grainere tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm. Amerikāniete, kura UGMK kluba rindās četras reizes triumfējusi FIBA Eirolīgā, kopš 2015. gada no pavasara līdz rudenim spēlē Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), bet atlikušo gadu pavada, pārstāvot Krievijas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!