Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV basketbolisti Britniju Graineri, kura pašlaik ir aizturēta Krievijā, nekas neapdraud un viņas stāvoklis tiek raksturots kā labs, vēsta "Yahoo Sports".

Gandrīz trīs nedēļas pēc Graineres aizturēšanas ASV konsulāta pārstāvjiem beidzot radās iespēja piekļūt basketbolistei.

Trešdienas rītā ASV valsts departamenta preses sekretārs Neds Praiss telekanālam CNN paziņoja, ka kāds no ASV vēstniecības oficiālajiem pārstāvjiem Krievijā bija spējis tikties ar Graineri un pavēstīja, ka basketbolistei nekas nedraud, taču sīkākas detaļas netika atklātas.

"Mēs turpināsim darīt visu, kas ir mūsu spēkos, lai pret viņu izturētos atbilstoši līdz šī situācija tiks atrisināta," teica Praiss.

Jau ziņots, ka Jekaterinburgas UGMK komandas centra spēlētāja Grainere tika aizturēta februārī, jo Šeremetjevo lidostā viņas bagāžā it kā esot atrasti elektroniskās cigaretes kārtridži ar hašiša eļļu.

Krievijas Federālā muita ziņo, ka pret aizturēto personu uzsākta krimināllieta par liela apjoma narkotiku pārvadāšanu. Par šādu likumpārkāpumu Krievijā draud desmit gadu cietumsods.

Krievija WNBA starpsezonā ir galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

WNBA komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās pārstāv UGMK komandu, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA divkārtējā olimpiskā čempione Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!