Foto: LETA
Pieredzējušajam latviešu saspēles vadītājam Kristapam Valteram atkārtotas Ahileja cīpslas traumas dēļ šī sezona ir beigusies, taču viņš negatavojas noslēgt karjeru un vēlas spēlēt vēl vismaz pāris gadus, atklāja basketbolists.

Pašlaik 34 gadus vecais Valters šobrīd pārstāv Turcijas augstākās līgas komandu Ankaras "Turk Telekom", bet pirms sezonas viņš iedzīvojās Ahileja cīpslas savainojumā, kas viņam lika izlaist vairākus mēnešus. Tomēr pirms pusotras nedēļas latvietis vien pāris mačus pēc atgriešanās laukumā vēlreiz iedzīvojās šajā pašā traumā.

"Man ir plīsusi gandrīz visa Ahileja cīpsla kreisajai kājai. Ziemassvētkos braukšu uz Latviju, bet operāciju taisīsim pēc Jaunā gada Somijā," sacīja Valters, kurš atkārtotā savainojumā iedzīvojās mačā pret ULEB Eirolīgā spēlējošo Stambulas "Fenerbahce" vienību. "Kad iznācu laukumā, laikam nebiju iesildījies, un Ahileja cīpslai tas ir ļoti slikti."

Tiesa, operācijas veikšanai vēl ir jāsagaida "Turk Telekom" apstiprinājums, vai klubs ir gatavs maksāt tās veikšanai nepieciešamo naudu. "Šobrīd profesionālā līmenī skriet bez operācijas veikšanas nevaru."

"Šī sezona man noteikti ir beigusies. Domāju, pie viena operēšu arī kreisās kājas potīti, kam jau labu laiku bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Tad arī mierīgi veseļošos un gatavošos nākamajai sezonai. Vēl pāris gadus basketbolu uzspēlēšu, fiziski jūtos labi. Šobrīd ķermenim noskrējiens ir liels, lec ārā visādas kaites," izteicās Valters. "Tomēr tagad varēšu veltīt laiku tam, kam parasti nav vaļas - bērniem un ģimenei."

Valters atminējās, ka līdzīgi "izpurgāta" sezona viņam bija 2007./2008.gadā, kad viņš potītes savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionātā, turklāt pēcāk sākušās arī ceļgala problēmas.

Valters šosezon kopumā aizvadījis tikai četrus mačus.

Kā zināms, Valters "Turk Telekom" rindas papildināja iepriekšējās sezonas gaitā, kad pārnāca no Latvijas komandas "Barons"/LDz. Turcijas komandā latvietis paguva aizvadīt 25 mačus, katrā no tiem caurmērā gūstot desmit punktus un veicot 3,3 rezultatīvas piespēles.

Neilgi pēc iepriekšējās sezonas beigām viņš pagarināja līgumu uz 1+1 sezonu.

Valters karjeras laikā pārstāvējis arī Vācijas, Krievijas, Itālijas un Grieķijas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!