Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien basketbola klubs "VEF Rīga" ir noslēdzis jaunu līgumu ar komandas pērnās sezonas kapteini, vienu no Latvijas pašiem labākajiem basketbolisietm Kristapu Janičenoku, vēsta kluba mājas lapa.

"Es ticu "vefam", tāpēc arī pieņēmu lēmumu spēlēt šajā komandā arī turpmāk. Klubam ir augsti un ambiciozi mērķi, un vēlos piedalīties to īstenošanā," norāda basketbolists.

Līgums ar Janičenoku noslēgts uz trīs gadiem.

"Jau nākamajā dienā pēc Latvijas čempiona titula izcīnīšanas kluba vadība nākamās sezonas komplektēšanas kontekstā vienprātīgi par pirmo un svarīgāko uzdevumu izvirzīja noslēgt līgumu ar Kristapu Janičenoku, kura devums kā komandas kapteinim un līderim gan laukumā, gan ārpus tā šā augstā panākuma izcīnīšanā ir nepārvērtējams," saka basketbola kluba "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Iepriekšējās piecas sezonas pirms pievienošanās "VEF Rīga" 2010. gadā Janičenoks aizvadīja Itālijā, spēlējot dažādās komandās.

Eiropas ietekmīgākā basketbola portāla eurobasket.com vērtējumā 2009. un 2010.gadā Janičenoks atzīts par aizvadītās Itālijas otrās līgas (LegaDue) labāko ārzemju spēlētāju no Eiropas, kā arī iekļauts līgas pirmajā simboliskajā piecniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!