Foto: Vida Press

21 Latvijas jaunajam basketbolistam būs iespēja no 13. līdz 16. jūnijam piedalīties Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētāj Kristapa Porziņģa rīkotajā meistarklasē, pilnveidojot meistarību un paplašinot redzesloku, informēja Latvijas Basketbola savienība.

"Man paveicās, ka izšķirošos brīžos līdzās bija cilvēki, kuri profesionālais padoms vai paraugs palīdzēja pieņemt pareizus lēmumus, motivēja strādāt un ievirzīja dzīvi pareizās sliedēs. Vēlos nodot stafeti tālāk, palīdzot Latvijas jaunajiem talantiem," uzsver Kristaps, kurš Liepājā pulcējis savus domubiedrus arī no Ņujorkas un Seviljas. Meistarklase tiek rīkota sadarbība ar Latvijas Basketbola savienību, tās norisi atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Uz meistarklasi uzaicināti 14-16 gadus veci Latvijas basketbolisti, kurus izraudzījās brāļi Porziņģi, saziņā ar jaunatnes komandu treneriem. Meistarklases galvenais treneris būs Latvijas U-16 izlases vadītājs Artūrs Visockis-Rubenis, ar jauniešiem strādās arī Latvijas izlašu treneri Jānis Gailītis, Matīss Graudiņš un Ēriks Visockis, Liepājas Sporta spēļu skolas treneris Zintis Lākutis, sporta ārste Sandra Rozenštoka, kā arī speciālisti no ASV – Ņujorkas "Knicks" sistēmā strādājošais treneris Džošua Longstafs, individuālais treneris Lerijs Sanderss un komunikāciju speciālists Dens Roms.

Meistarklasē piedalīsies arī Kristapa Porziņģa kolēģi – NBA kluba "Knicks" spēlētāji amerikānis Kails O'Kvinns, francūzis Kevins Serafins un slovēnis Saša Vujačičs, kā arī Spānijas kluba "Sevilla Baloncesto" komandas spēlētāji amerikānis Skots Bamforts, serbs Nikola Radičevičs un spānis Pjērs Oriola.

Katru dienu paredzēti divi treniņi, kā arī lekcijas vai pārrunas par basketbolu un citām tēmām, kas svarīgas potenciālajiem basketbola profesionāļiem.

"Mans ceļš no Liepājas, cauri Spānijai līdz pasaulē labākajai līgai bija iespējams tikai tāpēc, ka izšķirošos brīžos līdzās bija cilvēki, kuri profesionālais padoms vai paraugs palīdzēja pieņemt pareizus lēmumus, motivēja strādāt un ievirzīja manu dzīvi pareizās sliedēs. Patīkami, ka mana debijas sezona NBA palielinājusi Latvijas jauniešu interesi ar basketbolu, taču ar to vien nepietiek. No savas puses centīšos palīdzēt arī praktiski, rīkojot šādas meistarklases. Talantīgajiem Latvijas basketbolistiem būs iespēja gan pilnveidot individuālo meistarību, gan paplašināt redzesloku un iegūt profesionālā sportista karjerā nepieciešamu informāciju," stāstīja šobrīd vienīgais NBA spēlētājs no Latvijas.

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps uzsvēra, ka 14-16 gadu vecumā jaunajiem basketbolistiem ir vajadzīga profesionāla palīdzība, lai pilnībā realizētu savu talantu.

"Šajā virzienā darbojās LBS organizētās Basketbola akadēmijas un esam priecīgi, ka savu ieguldījumu dod arī Latvijas labākie basketbolisti un treneri. Kristapa personīgā pieredze, kā arī viņa uzaicināto spēlētāju un speciālistu padomi meistarklases dalībniekiem šīs četras dienas padarīs neaizmirstamas, iedvesmojot veiksmīgai karjerai. Turklāt esmu pārliecināts, ka Kristapa uzaicinātie palīgi uz savām zemēm aizvedīs vislabākos iespaidus par Kristapa dzimto pilsētu un Latviju. Patīkami, ka šī iniciatīvas starptautisko dimensiju izprata un novērtēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, palīdzot noorganizēt šo meistarklasi," sacīja Šneps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!