Foto: LETA

Pieredzējušais latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš savainojuma dēļ nebija spēlējis aptuveni piecus mēnešus, sestdien atgriezās laukumā un viņa pārstāvētā Ankaras "Turk Telekom" komanda guva uzvaru Turcijas čempionāta spēlē.

"Turk Telekom" savā laukumā ar rezultātu 76:72 (27:20, 21:15, 5:24, 23:13) pārspēja citu Ankaras klubu "TED Kolejliler".

Valters šajā mačā laukumā pavadīja astoņas minūtes un 15 sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no diviem trīspunktu metieniem, veica trīs rezultatīvas piespēles un nopelnīja piecas piezīmes.

Jau ziņots, ka pašlaik 34 gadus vecais Valters atkārtoti savainoja Ahileja cīpslu un bija nepieciešama operācija. Basketbolists pērn decembrī norādīja, ka šī sezona viņam ir beigusies.

Valters bija iekļauts komandas pieteikumā jau iepriekšējā mačā, tomēr tad basketbolists laukumā vēl nedevās. Šoreiz saspēles vadījās izgāja laukumā, kas viņam bija pirmā spēle kopš pagājušā decembra sākuma.

Turcijas čempionāta regulārajā sezonā "Turk Telekom" atlikušas vēl četras spēles, taču izslēgšanas mačiem komanda vairs nevar kvalificēties.

Turnīra tabulā līdere ar 21 uzvaru 25 mačos ir Stambulas "Anadolu Efes", ar astoņiem panākumiem 26 spēlēs "TED Kolejliler" ieņem 14.vietu, bet Valtera pārstāvētā "Turk Telekom" ar sešām uzvarām ir pirmspēdējā vietā starp 16 vienībām.

Kā zināms, Valters "Turk Telekom" rindas papildināja iepriekšējās sezonas gaitā, kad pārnāca no Latvijas komandas "Barons"/LDz. Turcijas komandā latvietis paguva aizvadīt 25 mačus, katrā no tiem caurmērā gūstot desmit punktus un veicot 3,3 rezultatīvas piespēles.

Neilgi pēc iepriekšējās sezonas beigām viņš pagarināja līgumu uz 1+1 sezonu.

Valters karjeras laikā pārstāvējis arī Vācijas, Krievijas, Itālijas un Grieķijas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!