Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Valters karjeru turpinās Turcijas spēcīgākās līgas komandā Ankara "Kolejliler", liecina sociālajos tīklos izskanējusī informācija.

Valters jau ceturtdien savā "Twitter" kontā pavēstīja, ka pēc pieciem Spānijas augstākās līgas (ACB) pavadītiem gadiem jaunajā sezonā spēlēs Turcijā. Savukārt sestdien parādījās informācija, ka viņš pievienosies "Kolejliler" komandai.

Valters "Fuenlabrada" vienībā spēlēja jau trešo reizi pāris sezonu laikā - iepriekš viņš to pārstāvēja arī 2008./2009.gada sezonā, kad vidēji mačā guva 11,1 punktu, izpildīja 4,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,2 bumbas zem groziem. Tāpat latvietis "Fuenlabrada" sastāvā spēlēja arī 2010./11.gada sezonā, kad tika pie 10,4 punktiem, 4,5 piespēlēm un 2,7 bumbām zem groziem.

Savukārt pagājušajā sezonā, kad "Fuenlabrada" cīnījās par vietas noturēšanu ACB līgā, latvietis vidēji izcēlās ar 9,4 punktiem un 2,8 rezultatīvām piespēlēm.

"Fuenlabrada" sezonu noslēdza 14.vietā 18 komandu konkurencē.

Vienošanās ar Valteru klubam bija līdz 2014.gadam, taču līgums pēc abpusējas vienošanās tika pārtraukts.

Kopumā viņš piecu sezonu laikā ACB aizvadījis 150 spēles, kurās vidēji guvis 9,6 punktus un izpildījis 3,9 rezultatīvas piespēles.

Pagājušās sezonas pirmajos divos mēnešos Valters spēlēja Vācijas basketbola komandā Kvakenbrikas "Artland Dragons". Tāpat viņš savas karjeras laikā pārstāvējis arī Krievijas, Itālijas, Grieķijas un Turcijas komandas.

Savukārt "Kolejliler" iepriekšējo sezonu noslēdza Turcijas čempionāta septītajā vietā, tiekot pie iespējas nākamajā sezonā spēkoties ULEB Eiropas kausa izcīņā. Komanda iekļuva vietējā čempionāta izslēgšanas spēlēs, kur jau pirmajā kārā sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 1-2 piekāpās Stambulas "Anadolu Efes" basketbolistiem.

Klubs dibināts 1954.gadā, bet ne reizi nav kļuvis par spēcīgāko valstī.

Kā vēstīts, līgumu ar Turcijas otrās līgas debitantes Ankaras "DSI Era" jūlija noslēdza Latvijas centra uzbrucējs Kaspars Kambala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!