Foto: Publicitātes foto
Latviešu basketbolists Kristaps Valters piektdien oficiāli parakstīja līgumu ar Spānijas čempionāta komandu Malagas "Unicaja", vēsta vienības mājaslapa internetā.

"Unicaja" komanda līgumu ar 29 gadus veco saspēles vadītāju parakstīja uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Kā ziņots, Valters par līguma nosacījumiem ar "Unicaja" komandu vienojās jau jūnija sākumā, tomēr toreiz darījumu vēl nevarēja oficiāli apstiprināt, jo latvieša saistības ar viņa līdzšinējo komandu "Fuenlabrada" paredzēja, ka gadījumā, ja "Fuenlabrada" piedāvās identiskus nosacījumus kā "Unicaja", basketbolistiem būs jāpaliek savā pašreizējā darba vietā.


Tiesa, jau toreiz vietējie mediji vēstīja, ka tāda iespēja ir maz ticama, jo "Fuenlabrada" komandu piemeklējušas finansiālās problēmas, kas tai liedza iespēju cīnīties par saspēles vadītāja pakalpojumiem.

Nākamajā sezonā "Unicaja" spēlēs ULEB Eirolīgas turnīrā, kas nozīmē, ka Eiropas prestižākajā klubu turnīrā spēlēs, iespējams, uzreiz trīs latviešu pārstāvētie klubi, jo tajā pirmo reizi startēs arī saspēles vadītajā Jāņa Blūma pārstāvētā Spānijas komanda Bilbao "Bizkaia Basket", kā arī Slovēnijas klubs Ļubļanas "Union Olimpija", kuram piesaistīts ir nesen Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā izvēlētais Dāvis Bertāns.

Pēdējais latvietis, kurš spēlējis ULEB Eirolīgā, ir Kristaps Janičenoks, kurš 2007.gadā piedalījās divās Itālijas komandas Boloņas "Climamio" spēlēs.

ULEB Eirolīgas turnīrā līdz šim spēlējuši 12 Latvijas basketbolisti.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā "Fuenlabrada" sastāvā Valters regulārajā čempionātā vidēji mačā guva 10,3 punktus, izpildīja 4,5 rezultatīvas piespēles un tika pie 11,8 efektivitātes koeficienta punktiem.

Valters bija Spānijas čempionāta ceturtais labākais rezultatīvo piespēļu izpildītājs.

Aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā "Fuenlabrada" izcīnīja septīto vietu, bet "Unicaja" palika astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!