Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters uz diviem gadiem - pēc sistēmas 1+1 - pagarinājis līgumu ar Turcijas augstākās basketbola līgas klubu Ankaras "Turk Telekom", apliecināja pats spēlētājs.

Jaunnoslēgtais līgums paredz, ka pēc nākamās sezonas to būs iespējams pagarināt.

Pašlaik 33 gadus vecais Valters "Turk Telekom" rindas papildināja iepriekšējās sezonas gaitā, kad pārnāca no Latvijas komandas "Barons"/LDz. Turcijas komandā latvietis paguva aizvadīt 25 mačus, katrā no tiem caurmērā gūstot desmit punktus un veicot 3,3 rezultatīvas piespēles.

"Kad atbraucu uz Turciju, man bija nepieciešamas divas trīs nedēļas, lai sasniegtu vēl labāku formu," pastāstīja Valters, kurš sezonas sākumā "Barons"/LDz rindās spēlēja ar domu pēcāk pievienoties kādai ārzemju komandai. "Lai gan Latvijā pēdējos gados basketbola līmenis ir audzis, salīdzinot ar Turciju, tās tomēr ir divas dažādas kategorijas. Šeit ir augstāka līmeņa basketbolisti un spēlēt nav viegli."

Tiesa, Valters atklāja, ka viņam sadarbību aizvadītās sezonas izskaņā piedāvājis arī spēcīgais Itālijas klubs Sasāri "Dinamo", kas šobrīd vietējā čempionātā aizvada finālsēriju pret latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" komandu.

"Ja ar "Turk Telekom" nebūtu iekļuvuši Turcijas izslēgšanas spēlēs, es brauktu palīgā Sasāri vienībai," sacīja Valters, kurš kopumā ar šo sezonu ir apmierināts. "Kad ierados Turcijā, klubs turnīra tabulā atradās zemu, bet mums izdevās sasniegt izslēgšanas spēles. Man loma sākumā nebija liela, bet sezonas beigās jau biju viens no līderiem, kurš spēlē arī izšķirošās minūtes mačā. Treneris ar manu sniegumu arī bija apmierināts. Kāpēc gan lai Ankarā nepaliktu ilgāk?"

Kā zināms, Turcijas čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Turk Telekom" sērijā līdz diviem panākumiem ar 1-2 piekāpās ULEB Eirolīgas komandai Stambulas "Anadolu Efes".

"Sērijas gaitā par to, ka tā ir ULEB Eirolīgas komanda, nedomāju. Manuprāt, pats lieliski nospēlēju pirmās divas spēles, bet pēc tam jau biju saguris - ne metieni krita, ne komandai spēle gāja no rokas. Pirmās divas cīņas mūsu starpā bija līdzīgas. Ja mēs būtu "Anadolu Efes" basketbolistus uzvarējuši, noteikti spēlētu Turcijas finālā. Mums ir ļoti talantīga komanda, tikai pietrūka resursu," uzsvēra latviešu saspēles vadītājs.

Valters atklāja, ka nākamajā sezonā "Turk Telekom" budžets nemainīsies, lai gan tika runāts, ka tas tikšot palielināts.

"Mērķis noteikti būs tikt vietējā čempionāta izslēgšanas spēlēs. Piedalīsimies arī FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā, kur mērķis būs tikt vismaz finālčetriniekā. Pērn Turcijas klubs "Trabzonspor Medical Park" spēlēja finālā. Domāju, arī mūsu komandai būs tāds mērķis," pauda Valters. "Karjeras laikā neesmu spēlējis komandās, kas cīnās par tituliem. Ceru, ka nākamsezon izdosies uzvarēt Izaicinājuma kausā."

Valters karjeras laikā pārstāvējis arī Vācijas, Krievijas, Itālijas un Grieķijas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!