Foto: F64
Latvijas basketbola izlases spēlētājas Pasaules kausa izcīņas debijas spēlē pret Ķīnu cīnījās līdz pašām beigām un līdz pēdējam uzbrukumam ticēja uzvarai, tāpēc piedzīvotā neveiksme ir ļoti sāpīga, pēc sestdien aizvadītās spēles Tenerifē sacīja Latvijas valstsvienības basketboliste Kristīne Vītola.

Latvijas izlase savā debijas spēlē Pasaules kausā, D apakšgrupas mačā dramatiskā cīņā ar 61:64 (10:17, 20:14, 14:13, 17:20) zaudēja Ķīnas valstsvienībai.

"Ļoti sāpīgs zaudējums. Cīnījāmies līdz pašām beigām un līdz pat pēdējam uzbrukuma ticējām, ka varam uzvarēt. Pati nebiju nervoza, uzgāju uz laukuma un centos izdarīt visu, to ko treneris prasīja," sacīja Vītola, kura šajā mačā iemeta astoņus punktus un izcīnīja tikpat atlēkušās bumbas zem groziem.

"Varbūt kļūdījāmies kaut kādos sīkumos, piemēram, ļāvām Tinai Šao iet caur kreiso pusi, kas ir viens no viņas trumpjiem. Beigās pretinieces paņēma vairākas uzbrukuma bumbas, tāpat mēs zaudējām vairākas divcīņas. Pašas uzbrukumā neiemetām, lai gan situācijas bija. Pēdējā ceturtdaļā tā bumbiņa tik ļoti nekrita iekšā kā gribētos," atzina Vītola.

Latvijas izlase jau svētdien plkst.16 cīnīsies ar Senegālu, bet divas dienas vēlāk plkst.20 būs tikšanās ar zvaigžņoto ASV izlasi.

"Uz nākamo spēli ņemsim šo sarūgtinājumu kā mācību, lai tajā ietu un cīnītos par uzvaru. Galvenais ir aizmirst šo spēli un koncentrēties uz nākamo maču. Katra spēle ir svarīga, arī mačs pret ASV," bilda basketboliste.

Vītola šajā mačā laukumā bija 23 minūtes un piecas sekundes, trāpot četrus no desmit divpunktu metieniem.

"Vienā spēles epizodē prasīju maiņu, jo aizsita elpu. Vienkārši saskrējos, nepareizi elpojot. Plaušās bija par daudz gaisa, vajadzēja dabūt ārā," vienu no mača epizodēm atcerējās Vītola.

Basketboliste bija arī pateicīga aptuveni 300 Latvijas izlases līdzjutējiem, kuri klātienē atbalstīja komandu.

"Līdzjutēji mūs visu spēli fantastiski atbalstīja, bija pilnas tribīnes. Paldies, ka viņi ir atbraukuši, centīsimies, lai viņi varētu lepoties ar mums," faniem pateicās Vītola.

Tikmēr Digna Strautmane uzsvēra, ka Latvijas basketbola izlases spēlētājas par spīti zaudējumam pirmajā Pasaules kausa izcīņas spēlē, turpinās cīnīties, cenšoties iepriecināt savus līdzjutējus.

"Sajūtas bija ļoti satraucošas, turklāt bija neaprakstāms līdzjutēju atbalsts ne tikai tribīnēs, bet arī Latvijā pie televizora ekrāniem. Himnas laikā acīs saskrēja asaras. Iznākums nebija tik labs, bet mēs turpināsim cīnīties un līdzjutēji mums turpinās ticēt. Protams, ka sākumā bija uztraukums gan komandai, gan man, kad iesaistījos spēlē, taču ar katru maču būs vieglāk," klāstīja Strautmane, kurai šī ir debija kādā no augstākās raudzes turnīriem.

"Tajos brīžos, kad spēle ritēja, uztraukuma nebija, taču pārtraukumos jutu, ka sakrājušās emocijas. Kad sāku skriet un spēlēt, tad uztraukums aizmirstas. Tas ir normāli šāda līmeņa basketbolā. Tas ir pat labi, taču nervozitāte nevar būt pārāk liela. Pirmajā puslaikā varēja just, ka uztraukuma dēļ neaizgāja metieni un vēl jāieskrienas spēlē," atzina basketboliste, kura ikdienā pārstāv Sirakjūsas Universitāti.

Viņa šajā mačā laukumā pavadīja deviņas minūtes un 30 sekundes, trāpot vienu no trim tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

"Vienmēr var labāk. Domāju, ka neizdarīju daudz no tā, ko treneris man prasīja. Mēģināšu uzlabot savu sniegumu nākamajās spēlēs. Darīju visu, ko varēju. Varbūt no uztraukuma nesanāca viss, ko vēlējās. Visi var pieļaut kļūdas, taču šādās spēlēs tās maksā dārgi. Mēs uzvaram kā komanda un zaudējām kā komanda," atzina Strautmane.

Latvijas basketbolistes Pasaules kausa izcīņā spēlē pirmo reizi.

Latvija uz Pasaules kausa izcīņu devusies ar 12 spēlētājām sastāvā, jo komandu nozīmīgajā turnīrā pārstāv Elīna Dikeulaka (iepriekš - Babkina), Ieva Pulvere (iepriekš - Krastiņa), Baiba Eglīte, Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Gunta Baško, Dita Rozenberga, Digna Strautmane, Anete Šteinberga, Aija Putniņa, Aija Brumermane un Kristīne Vītola.

Kāda Latvijas basketboliste iepriekšējo reiz Pasaules kausā spēlēja 1983.gadā, kad ar PSRS izlasi zeltu guva Uļjana Semjonova. Gan Semjonova, gan Skaidrīte Smildziņa karjeras laikā kļuva par trīskārtējām pasaules čempionēm, kamēr pa vienam zeltam izcīnīja Silvija Krodere un Helēna Hehta, bet reizi pie sudraba tika Dzidra Karamiševa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!