Foto: DELFI.ee
Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera vadītā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo" noslēgusi jauno vienošanos ar Igaunijas valstsvienības uzbrucēju Kristjanu Kitsingu, kurš atzinis, ka pašmāju komanda spēja izteikt labāku piedāvājumu nekā ārzemju klubi.

Igaunijas basketbolists pagājušajā sezonā vidēji spēlē gan Latvijas-Igaunijas līgā, gan VTB Vienotajā līgā guva 9,3 punktus un savāca 3,4 atlēkušās bumbas. Tālmetienu speciālists arīdzan realizēja 43,4% izmesto trīspunktnieku.

Zīmīgākais viņa sezonas brīdis, iespējams, bija Latvijas-Igaunijas līgas spēle par trešo vietu, kurā Kitsings pēdējās sekundēs ar precīzu tālmetienu "atņēma" uzvaru basketbola klubam "Ogre".

"Bija arī iespējas doties uz ārzemēm, bet neviens nespēja sacensties ar "Kalev"/"Cramo"," Kitsings teicis medijam "korvpall24.ee". "Vēlējos doties uz ārzemēm, bet interese par mani nebija pietiekami augsta."

Aizvadītā sezona 2,01 metrus garajam igaunim bija jau otrā atgriešanās Tallinas klubā. Basketbolists karjeras gaitā spēlējis pašmāju vienībās "Parnu Sadam", "TalTech" un "Tartu Ulikool", kā arī Dānijas klubā "Bakken Bears" un Argentīnas spēcīgākās līgas komandā "Estudiantes Concordia".

"Aprunājāmies par pamatlietām, un viņš teica, ka vēlas mani redzēt savā komandā," par Štelmaheru kā jauno komandas treneri izteicās Kitsings, kurš norādīja, ka vēl precīzāk nezina, ko sagaidīt no Latvijas trenera.

Tallinas komandas galvenā trenera pienākumus Roberts Štelmahers uzņēmās šovasar, tādējādi nomainot lietuviešu treneri Donaldu Kairi. Portāls "Delfi.ee" vēstīja, ka Igaunijas vienība neesot bijusi gatava Kairim maksāt 90 000 eiro.

Štelmahera klubu vasaras gaitā papildinājis arī Latvijas izlases aizsargs Aigars Šķēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!