Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas handbolists Dainis Krištopāns ceturtdien guva vienus vārtus Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas atbildes spēlē, kopā ar Parīzes "Saint-Germain" (PSG) svinot uzvaru un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

PSG mājās ar rezultātu 31:24 (14:12) pieveica Slovēnijas klubu Celjes "Pivovarna Laško" un divu maču summā svinēja uzvaru ar 68:48.

Krištopāns šajā mačā izpildīja četrus metienus pa vārtiem un vienreiz rezultatīvi piespēlēja komandas biedra precīzā metienā.

PSG rindās rezultatīvākais ar sešiem gūtiem vārtiem bija Dilans Naī.

PSG ceturtdaļfinālā tiksies ar iepriekšējās sezonas čempioni Ķīles THW no Vācijas, kas "play-off" pirmajā kārtā izslēdza Segedas "MOL-Pick" no Ungārijas.

Tikmēr bez cīņas ceturtdaļfinālu sasniegusi Islandes handbolista, latvieša Aleksandra Pētersona pārstāvētā Vācijas vienība "SG Flensburg-Handewitt", kuras pretinieci Horvātijas komandu Zagrebas PPD skāra Covid-19 uzliesmojums, kā dēļ nebija iespējams aizvadīt astotdaļfinālu. Pētersona pārstāvētā vienība ceturtdaļfinālā mēros spēkus ar Dānijas klubu "Aalborg".

Lai neaizvadītās cīņas neietekmētu komandu izredzes spēlēt izslēgšanas maču turnīrā, EHF nolēma "play-off" turnīram pielaist ne tikai abu grupu pirmo sešu vietu īpašnieces, bet visas 16 komandas.

Šajā izslēgšanas spēļu formātā grupas pirmā komanda astotdaļfinālā tikās ar otras grupas astoto komandu, otrās vietas īpašniece - ar otras grupas septīto vienību un tā tālāk.

Ceturtdaļfināli gaidāmi maija vidū, bet "Final 4" paredzēts jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!