Foto: LETA

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) mačā svētdien atzīstami savā laukumā cīnījās pret vareno Krievijas vienību Maskavas CSKA, taču tik un tā nācās samierināties ar zaudējumu 84:88 (19:12, 26:19, 26:15, 24:31).

Rezultatīvākais rīdzinieku sastāvā šajā cīņā bija Kenans Bajramovičs, kurš iemeta 23 punktus. Tikmēr 19 punktus iemeta komandas jaunpienācējs Rihards Kuksiks, bet par punktu mazāk Dī Brauna rēķinā, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles.

Pēc pirmajām divām minūtēm rīdzinieki bija nokļuvuši iedzinējos ar 4:7, taču turpinājumā Latvijas čempioni darbojās apņēmīgāk, gūstot astoņus punktus pēc kārtas un panākot 12:7. Savukārt pirmās ceturtdaļas izskaņā Kuksiks ar precīzu tālmetienu panāca jau 19:12.

Otrajā ceturtdaļā maskavieši ne tikai izlīdzināja cīņas rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā, panākot 25:23, taču "VEF Rīga" atspēlējās un nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz pārtraukumam panāca 34:30 sev par labu. Ceturkšņa izskaņā labāk spēlēja CSKA, kas līdz pārtraukumam izlīdzināja rezultātu - 38:38.

Otrā puslaika pirmo daļu jau labāk aizvadīja Krievijas čempioni, kuri 28.minūtē panāca astoņu punktu pārsvaru (55:47), taču "VEF Rīga" ceturtajā ceturtdaļā atspēlējās un panāca tikai 64:66, tomēr pēc tam sekoja viesu sešu punktu izrāviens. Rīdzinieki nepadevās, un pēdējā minūtē Latvijas komandas amerikāņu aizsargs Dī Brauns panāca 82:84. Nākamajā uzbrukumā pazīstamais Nenads Krstičs pielaboja partnera raidījumu, palielinot pārsvaru līdz četriem punktiem nepilnas 14 sekundes pirms pamatlaika izskaņas.

Pēc tam jau Entveins Robinsons divus punktus atguva, bet tad serbs Milošs Teodosičs iemeta abus soda metienus. Tikmēr pēdējā uzbrukumā Kuksika tālmetiens nebija precīzs.

Šī rīdziniekiem bija pirmā spēle turnīrā kopš decembra vidus. Kopš tā laika "VEF Rīga" komanda izstājusies no Eiropas kausa sacensībām, izcīnījusi vairākas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs un šonedēļ papildināja sastāvu ar vietējiem spēlētājiem Rihardu Kuksiku un Ingu Jakoviču, bet smagas traumas dēļ līdz sezonas beigām no sastāva izkritis talantīgais Jānis Bērziņš.

Abas komandas cīnās B apakšgrupā, kurā pēc pirmā apļa CSKA ar deviņām uzvarām desmit mačos ieņem otro vietu, bet "VEF Rīga" ar četriem panākumiem atrodas septītajā pozīcijā.

VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

VTB līgas pērnajā regulārajā sezonā "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 nācās piekāpties bijušā trenera Rima Kurtinaiša trenētajai Maskavas apgabala "Himki" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!