Foto: LETA
ULEB Eiropas kausa basketbola turnīra spēlēs uzvaras otrdien izcīnīja Latvijas basketbolistu Riharda Kuksika un Jāņa Strēlnieka pārstāvētās komandas.

Kuksika pārstāvētā Spānijas komanda "Valencia Basket" savā laukumā ar rezultātu 83:59 (18:11, 13:13, 31:12, 21:23) pārspēja Bulgārijas vienību Sofijas "Lukoil Academic".

Kuksiks šajā mačā nospēlēja 12 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot divus no trijiem divpunktu metieniem, bet raidīja garām divus tālmetienus. Vēl viņš reizi pārkāpa noteikumus un spēli noslēdza ar 0 efektivitātes koeficenta punktiem.

D grupas kopvērtējumā “Valencia Basket” ar trīs uzvarām četrās spēlēs ir pirmajā pozīcijā, taču tāda pati bilance ir "Asvel Basket" komandai no Francijas.

Citā spēlē Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Spartak", kurā spēlē latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, ar 72:60 (20:10, 19:18, 17:21, 16:11) izbraukumā uzvarēja Vācijas komandu Minhenes "Bayern".

Strēlnieks nospēlēto piecu minūšu un astoņu sekunžu laikā aizmeta garām vienu tālmetienu, pieļāva divas kļūdas, kā arī nopelnīja un izprovocēja vienu piezīmi, maču noslēdzot ar -3 efektivitātes koeficienta punktiem.

G apakšgrupas kopvērtējumā "Spartak" ar četrām uzvarām četrās spēlēs atrodas pirmajā vietā un jau garantējusi sev vietu turnīra nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!