Foto: fiba.basketball

Latviešu basketbolists Rihards Kuksiks trešdien Ankarā guva 12 punktus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā, taču neglāba Panevēžas "Lietkabelis" komandu no zaudējuma.

Lietuvas komanda "Lietkabelis" A apakšgrupas desmitajā spēlē viesos ar rezultātu 83:92 (19:21, 19:23, 22:20, 23:28) piekāpās Turcijas klubam "Turk Telekom".

Kuksiks savā pirmajā spēlē jaunā kluba rindās laukumā pavadīja 18 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no sešiem tālmetieniem, bet netrāpīja visus trīs divpunktu metienus.

Tāpat viņa rēķinā arī bija trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes un 11 efektivitātes koeficienta punkti.

"Lietkabelis" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Pauļus Valinsks, bet pretiniekiem 27 punkti Kailam Viltjeram un 18 punkti Ronaldam Džordanam.

"Lietkabelis" ar četrām uzvarām desmit spēlēs ir piektā starp astoņām A apakšgrupas komandām.

FIBA Eiropas kausa otrā posma trešajā spēlē ar astoņiem gūtajiem punktiem izcēlās Artis Ate un palīdzēja Klužas-Napokas klubam izcīnīt otro uzvaru J grupas trešajā spēlē.

Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" viesos ar 84:81 (21:16, 17:26, 23:21, 23:18) uzvarēja Nescionas "Ironi" no Izraēlas.

Ate šajā spēlē laukumā pavadīja 25 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā iemeta astoņus punktus, grozā raidot vienu no trijiem divpunktu un divus no četriem trīspunktu metieniem. Tāpat basketbolists izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi pārtvēra bumbu, nopelnīja četras personīgās piezīmes, vienreiz kļūdījās un maču noslēdza ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem 23 punktus iemeta Darko Planiničs, bet vēl 17 punktus un deviņas bumbas zem groziem iekrāja Donāts Tarolis. Izraēlas vienībā 15 punkti Daekvanam Kukam, par vienu mazāk Džeremijam Holovelam, bet Golans Gats pievienoja vēl 13 punktus.

Klužas-Napokas vienība otrā posma trijās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras un pēc pirmā riņķa ieņem otro vietu J grupā.

J apakšgrupā bez augstāk minētajām komandām spēlē arī Rumānijas komanda Oradeas CSM CSU un Minskas "Cmoki", kuru vada latviešu speciālists Edmunds Valeiko.

Ates komanda turnīra pirmajā kārtā ar pieciem panākumiem uzvarēja G grupā.

Latviešiem nespēlējot, ULEB Eirokausa otro grupu turnīru ar uzvaru uzsāka Žaņa Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan NIS" un Ojāra Siliņa Itālijas komanda Brešas "Germani Basket", bet zaudējums Artūra Žagara Badalonas "Joventut".

E apakšgrupas spēlē Žaņa Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan NIS" savā laukumā ar 99:81 (26:23, 36:19, 22:21, 15:18) pārspēja Boloņas "Segafredo Virtus".

Peiners mačam nebija pieteikts. Uzvarētāju rindās 23 punktus guva Torians Voldens, par punktu mazāk Nemanjam Gordičam, kurš realizēja visus 10 soda metienus, un 19 punkti Markusam Peidžam, bet viesiem 21 punkts Frenka Geinsa kontā.

Tikmēr Badalonas "Joventut" bez Artūra Žagara pieteikumā mājās ar 90:87 (16:32, 20:16, 22:16, 32:23) pārspēja "MoraBanc Andorra".

"Joventut" 19 punktus pirms piektās piezīmes saņemšanas sakrāja Niks Zisis, "double-double" Alenam Omičam - 16 punkti un 11 atlēkušās bumbas, bet viesu rindās par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Deivids Volkers, kurš guva 26 punktus.

Jau otrdien savainojuma dēļ laukumā nedevās Ojārs Siliņš, kura pārstāvētā Itālijas komanda Brešas "Germani Basket" F apakšgrupas spēlē mājās ar 63:57 pārspēja Patras "Promitheas".

Mājiniekiem Avudu Abass guva 19 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet viesu rindās neviens no spēlētājiem neguva vairāk par 12 punktiem.

Pirmā grupu turnīra barjeru nepārvarēja Melnkalnes vienība "Budučnost VOLI" ar Mārtiņu Meieru sastāvā, kas D apakšgrupā ieņēma piekto vietu sešu komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!