Foto: LETA

Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks svētdien pēdējās sekundēs netrāpīja tālmetienu un neglāba Nantes "Hermine" komandu no zaudējuma Francijas pēc spēka otrās līgas (ProB) finālsērijā.

"Hermine" komanda sērijas trešajā mačā viesos ar 60:63 (10:18, 17:16, 16:14, 17:15) piekāpās "Boulazac" basketbolistiem, sērijā ciešot neveiksmi ar rezultātu 1-2.

Tieši Kuksiks pēdējā sekundē izpildīja tālmetienu, bet tas nebija sekmīgs un komanda nespēja izglābties.

Kuksiks laukumā bija 31 minūti, kuru laikā guva divus punktus, trāpot abus soda metienus. Tomēr vienīgais viņa divpunktu raidījums un visi pieci tālmetieni lidoja grozam garām.

Tāpat latviešu uzbrucējs izcēlās ar septiņām atlēkušajām bumbām un trim piezīmēm, dueli noslēdzot ar četriem efektivitātes punktiem.

Šīs sērijas pirmajā mačā Nantes komanda zaudēja ar 64:79, bet otrajā revanšējās pretiniekiem ar 66:65.

Pirms tam Nantes komanda regulārajā sezonā bija sestā, bet "Boulazac" - ceturtā. Zīmīgi, ka pusfinālā "Bouzalac" pieveica Ričmonda Vildes pārstāvēto "Evreux" vienību.

Kuksiks sezonas pirmo daļu aizvadīja "Ventspils" komandā, kurā pavadīja divus mēnešus, bet šī gada sākumā devās uz Franciju.

Šosezon "Ventspils" rindās Kuksiks "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) astoņās spēlēs izcēlās ar vidēji 12,0 punktiem un 3,0 atlēkušajām bumbām, bet Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā viņa rēķinā septiņās spēlēs bija vidēji 5,3 punkti un 2,0 bumbas zem groziem.

Tikmēr Nantes komandā viņš regulārajā sezonā sameta vidēji 10,1 punktu un savāca trīs atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņš iemeta vidēji 8,6 punktus un savāca 3,6 bumbas zem groziem.

Kuksiks karjeras lielāko daļu pavadījis ārzemju klubos. Pēc ASV augstskolas absolvēšanas 2011.gadā viņš spēlēja Spānijas augstākās līgas komandās "Valencia Basket" un Sansevastjanas "Lagun Aro", bet 2013.gadā viņš kopā ar Kijevas "Budiveļņik" kļuva par Ukrainas čempionu. Savukārt 2014.gada janvārī basketbolists pievienojās "VEF Rīgas" vienībai, taču LBL finālsērijā pret "Ventspils" klubu viņš lauza kreiso roku.

Pēc atgūšanās no traumas Kuksiks pievienojās citam Latvijas klubam "Jēkabpils", bet 2014./2015.gada sezonu viņš noslēdza latviešu trenera Ainara Bagatska vadītajā Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod", kas tobrīd spēlēja ULEB Eirolīgā. Latvijas basketbolists šajā turnīrā piedalījās septiņas spēlēs, vidēji gūstot 8,4 punktus.

Savukārt iepriekšējās sezonas sākumā Kuksiks pievienojās Rumānijas komandai Pitešti CSU, bet novembrī pārcēlās uz Itālijas augstākās līgas klubu Varēzes "Openjobmetis", kur kopā ar komandu tika līdz FIBA Eiropas kausa finālam.

Kuksiks pārstāvējis Latvijas izlasi 2011. un 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!