Foto: LETA

Ar mainīgām sekmēm VTB Vienotās basketbola līgas spēles sestdien aizvadīja latvieši Rihards Kuksiks un Kaspars Bērziņš, kā arī viņu pārstāvētās komandas.

Kuksiks palika bez gūtiem punktiem, kamēr Krievijas komanda Saratovas "Avtodor" savā laukumā ar 101:76 (19:16, 31:25, 24:23, 27:12) uzvarēja citu Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki".

Latvietis laukumā pavadīja piecas minūtes un 40 sekundes, kļūdoties vienīgajā divpunktu metienā un vienīgajā tālmetienā. Viņš iekrāja vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli un neitrālu efektivitātes koeficienta rādītāju.

Uzvarētāju labā 23 punktus guva ukrainis Kirils Fasenko.

Savukārt Bērziņš izcēlās ar 12 gūtiem punktiem, tomēr Samāras "Krasnije kriļja" komanda no Krievijas izbraukumā ar 66:74 (16:25, 10:16, 21:19, 19:14) piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Cmoki".

Laukumā pavadījis 20 minūtes un divas sekundes, latvietis raidīja grozā piecus no sešiem divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem, toties kļūdījās abos tālmetienos, kļūstot par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Bērziņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, trīs piezīmes un 11 efektivitātes koeficienta punkti.

Minskas kluba sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija serbs Branko Mirkovičs.

"Avtodor" ar deviņām uzvarām 18 spēlēs kopvērtējumā ieņem septīto vietu, bet "Krasnije kriļja" ar sešiem panākumiem 15 mačos seko trīs pozīcijas zemāk.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas. Sākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!