Foto: F64

Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks pievienojies Itālijas otrās spēcīgākās līgas jeb A2 sērijas komandu "Baltur Cento", vēsta portāls "sportando.com".

Kuksiks šo sezonu iesāka Grieķijas otrās spēcīgākās līgas vienībā "Ermis Agias", kuras sastāvā izcēlās ar 17,1 punktu un piecām atlēkušajām bumbām.

"Baltur Cento" vienības līderis Džeimss Vaits guva savainojumu, kura dēļ nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus. Komanda meklēja aizvietotāju, un atrada to Kuksika personā. Latvijas uzbrucējs jau iepriekš spēlējis Itālijas čempionātā, pārstāvot A sērijas komandas "Varese" un Pesaro".

Kuksiks savas profesionāļa karjeras laikā daudz mainījis komandas. Iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja pat trīs komandas. Sezonas ievadā viņš bija bez kluba, oktobra otrajā pusē ar atvērto līgumu pievienojoties Lietuvas komandai Ķēdaiņu "Nevežis", bet mēnesi vēlāk papildināja Itālijas augstākās līgas komandas Pezāro "Victoria Libertas" rindas. Tiesa, janvārī noslēdzās viņa un Pezāro komandas vienošanās, bet februārī latvietis pārcēlās uz Francijas pēc spēka otrās līgas jeb "Pro B" komandu "ALM Evreux Basket".

Pirms tam viņš spēlējis arī klubos Spānijā, Ukrainā, Krievijā, Rumānijā, Lietuvā, kā arī Latvijas komandās "VEF Rīga", "Ventspils" un "Jēkabpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!