Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks trešdien palīdzēja Lietuvas komandai Ķēdaiņu "Nevežis" viesos pieveikt Saratovas "Avtodor" vienību no Krievijas un vēl pirms pēdējās kārtas garantēt vietu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otrajā posmā.

Aizvadītajā cīņā "Nevežis" viesos uzveica "Avtodor" ar rezultātu 85:76 (23:18, 27:17, 19:31, 17:9).

Pēc pārliecinošas mača pirmās daļas vēl četras ar pusi minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām "Nevežis" bija priekšā ar 66:48, tomēr turpinājumā mājinieki veica lielu izrāvienu un pirms pēdējām desmit minūtēm Lietuvas vienības pārsvars bija vien 69:66.

Ceturtā ceturtdaļa sākās ar Kuksika tālmetienu un "Nevežis" nospēlēja pietiekami pārliecinoši, noturot svarīgu uzvaru.

Zīmīgi, ka "Avtodor" vēl tikai šīs nedēļas sākumā nomainīja galveno treneri - posteni ģimenes apstākļu dēļ atstāja itālis Andrea Madzons, viņa vietā stājoties pazīstamajam Jevgēņijam Pašutinam, kurš trenējis daudzus slavenākos Krievijas klubus un šovasar atkāpās no Kazaņas "Unics" galvenā trenera amata.

Kuksiks trešdien laukumā bija 23 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, trāpot vienu no pieciem izpildītajiem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcēlās ar četrām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm, kas deva piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Ķēdaiņu vienībā ir arī latvietis Roberts Stumbris, kurš gan smagas traumas dēļ laukumā atgriezīsies vien nākamajā gadā.

Sacensību B apakšgrupas galvgalī ar trim uzvarām četros mačos ir Dānijas klubs Orhūsas "Bakken Bears", bet otrajā pozīcijā ar trim panākumiem piecās cīņās izvirzījusies "Ņevežis" vienība.

"Avtodor" vienībai ir divas uzvaras piecās cīņās, tomēr tā uz otro pozīciju vairs nevar pakāpties, kamēr tabulu ar vienu panākumu četrās cīņās noslēdz Portugāles komanda Lisabonas "Benfica".

FIBA Eiropas kausa pamatturnīrā 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā, bet no katras apakšgrupas divas labākās iekļūs nākamajā kārtā. Savukārt otrajā posmā 16 vienības būs sadalītas četrās grupās, kam sekos izslēgšanas turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!