Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdienas mačs pret "Rūdupis" komandu Baltijas Basketbola līgā (BBL) Rimam Kurtinaitim būs pēdējā spēle "VEF Rīga" galvenā trenera amatā, liecina votrāla "Delfi Sports" rīcībā esoša neoficiāla informācija.

"Delfi Sports" otrdien no avotiem "VEF Rīga" basketbola klubā ieguva apstiprinājumu informācijai, ka Rims Kurtinaitis pamet "VEF Rīga" komandu un trešdien steidzamā kārtā sasauktajā preses konferencē tiks paziņots jaunā galvenā trenera vārds.

Kurtinaitis pēc BBL spēles pret "Rudupis" komandu gan nevēlējās sīkāk komentēt viņa iespējamo pārcelšanos uz Krieviju, vien apstiprinot, ka notiek sarunas ar "Himki".

"Prese daudz ko raksta, pagaidām esmu ar ["VEF Rīga"] komandu, gatavošu to BBL atbildes spēlei sestdien," saka treneris. Uz jautājumu, vai viņš būšot ar komandu šajā mačā, Kurtinaitis atbild - protams!

Basketbola kluba "Himki" mājas lapā otrdien parādījās informācija, ka līgums ar Kurtinaiti noslēgts līdz šīs sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu sezonu, un jau trešdien komandas jaunais treneris apmeklēs komandas spēli VTB Vienotajā basketbola līgā Tallinā pret vietējo "Kalev".

Aizkulisēs kā viens no pretendentiem tiek minēts bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs Edmunds Valeiko, kurš bija skatītāju tribīnēs arī šajā spēlē, taču nav izslēgta arī kāda ārzemju speciālista piesaiste.

Maskavas apgabala basketbola klubs "Himki" Kurtinaitim esot piedāvājuši ļoti izdevīgu līgumu, kādēļ treneris nolēmis pārtraukt sadarbību ar "VEF Rīga".

Par Kurtinaiša pāreju kompensāciju saņems arī "VEF Rīga" klubs, jo lietuviešu speciālista, līgums bija noslēgts uz šo sezonu ar iespēju pagarināt to vēl uz vienu sezonu.

Pirmdien "VEF Rīga" klubs vortālam "Delfi Sports" apstiprināja, ka Rims Kurtinaitis ir informējis viņus par pārrunām ar "Himki".

Krievijas laikraksts "Sport Express" pirmdien ziņoja, ka Kurtinaitis jau tuvākajās dienās varētu kļūt par "Himki" galveno treneri. Pagājušā gada decembrī no "Himki" galvenā trenera amata atkāpās Serdžio Skariolo, bet viņa vietā par pienākumu izpildītāju tika iecelts Meļeščenko, bet vēlāk pirmdien "Himki" ģenerāldirektors Viktors Bičkovs paziņoja, ka Meļeščenko esot atlaists un Kurtinaitis jau tuvākajās dienās sāks vadīt komandu.

Krievijas Profesionālās basketbola līgas (PBL) kopvērtējumā šobrīd "Himki" ar 10 uzvarām 17 spēlēs ieņem piekto vietu.

Savukārt "VEF Rīga", kas pirms sezonas paziņoja par augstiem mērķiem, sezonu aizvada ļoti nestabili. "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā čempionātā komanda gan izcīnīja pirmo vietu, tomēr Eirokausos un VTB Apvienotajā līgā komanda mērķus nesasniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!