Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis jau šonedēļ aizvadīs savu pirmo spēli Krievijas čempionātā Piemaskavas "Himki" komandā, bet godīgi atzinis, ka viņam bijis žēl pamest Rīgas klubu, vēsta krievu mediji.

"Godīgi sakot, bija grūti pieņemt šo lēmumu jo es biju izveidojis sistēmu, mēs daudz strādājām, sasniedzām ievērojamu progresu, taču tāda ir sporta dzīve," intervijā "Sovetskij Sport" saka lietuviešu treneris par aiziešanu no "VEF Rīga" komandas. "Es labprāt būtu sagaidījis sezonas beigas, taču "Himki" bija ļoti uzstājīgi."

Jaunajā komandā lietuviešu trenera mērķis ir iekļūšana Eirolīgā, taču komanda silgoto mērķi – Krievijas čempionātazelta medaļas – Kurtinaitis nesola. "Es esmu radis vienmēr un visur būt pirmais un es izdarīšu visu, lai "Himki" uzvarētu un komanda atgrieztos Eirolīgā. Tas ir mūsu galvenais mērķis," viņš norāda.

Kurtinaitis ir kļuvis par ceturto lietuviešu treneri Krievijas čempionātā, un arī tajā viņš saskata labu zīmi. "Seulas [Olimpisko spēļu] izlasē mēs arī bijām četri lietuvieši, un man tā ir laba zīme," saka Kurtinaitis, kuram pirmā spēle "Himki" galvenā trenera amatā šajā nedēļas nogalē, starp citu, būs tieši pret lietuvieša – Valdemāra Homiča – vadīto komandu.

Jau ziņojām, ka šonedēļ Rims Kurtinaitis pameta "VEF Rīga" komandu, lai pievienotos Piemaskavas apgabala "Himki", bet viņa vietā Rīgas klubu trenēs cits lietuviešu speciālists, Ramūns Butauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!