Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"VEF Rīga" komanda katrā nākamajā mačā arvien vairāk parāda raksturu un arvien labāk spēlē - pēc piektdien aizvadītās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra spēles, kurā ar 68:60 (24:5, 13:21, 18:16, 13:18) tikai pieveikta Ukrainas vienība Mariupoles "Azovmaš", izteicās Latvijas kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Foto galerija

Kā ziņots, cīņas liktenis praktiski tika izšķirts jau pirmajā ceturtdaļā un otrās ceturtdaļas sākumā, kad "Azovmaš" nespēja gūt punktus deviņas minūtes un 49 sekundes.

"Pirms spēles mums bija problēmas ar sastāvu, jo daži spēlētāji bija savainoti, tomēr mačā basketbolisti parādīja lielu centību un neatlaidību par ko arī pasakos viņiem," izteicās Kurtinaitis. "Iesākām spēli ļoti labi un veicām ievērojamu atrāvienu, tomēr turpinājumā nedaudz atslābinājāmies, kas ļāva pretiniekiem pietuvoties mums."

"Katrā spēlē mums sanāk arvien vairāk parādīt raksturu un nospēlēt arvien labāk. Gribējās, protams, uzvarēt ar lielāku punktu pārsvaru, bet uzvara paliek uzvara," teica Kurtinaitis. "Mani nedaudz uztrauc kļūdas vienkāršās spēles situācijās. Tas varbūt ir izskaidrojams ar nogurumu, taču mēs ļoti strādāsim, lai neatkārtotu rādītāju 22 kļūdas spēlē."

Runājot par komandas jaunieguvumu, amerikāņu saspēles vadītāju Čeinu Gadsons, Kurtinaitis noraidīja iepriekš vadības izplatīto informāciju, ka viņš debitēs jau otrdien, kad Latvijas klubs Eiropas kausa izcīņas pamatturnīra pirmās kārtas mačā izbraukumā spēkosies ar Izraēlas vienību Jeruzalemes "Hapoel".

"Viņa došanās laukumā nav viegls jautājums. Viņš noteikti nespēlēs otrdienas spēlē, jo vēl nav iejuties mūsu spēles zīmējumā. Protams, gribētos, lai viņš spēlētu, bet pagaidām komanda strādā labi kā kulaks," uzsvēra lietuviešu speciālists.

Spēle nebija pati skatāmākā. Galvenais, ka noturējām vadību un uzvarējām, kā arī brīžiem parādījām raksturu, taču arī pieļāvām vairākas muļķīgas kļūdas, kuru rezultātā viņi beigās pietuvojās mums," teica "VEF Rīga" basketbolists Kristaps Janičenoks. "Sezona ir tikai sākusies un mēs vēl meklējam savu spēli. Sākumā iegūtais pārsvars mūs varbūt nedaudz iemidzināja, bet tā tas sportā notiek."

"Pirmajā ceturtdaļā mēs pilnībā izgāzāmies, aizsardzībā pieļāvām daudz ļoti muļķīgu kļūdu, kā arī neguvām vairākus simtprocentīgus punktus, kas mums bija jāgūst. Spēles likteni izšķīra pirmā ceturtdaļa," īss bija "Azovmaš" galvenais treneris Sergejs Zavaļins.

Iepriekš VTB VBL turnīrā "VEF Rīga" bija aizvadījusi trīs spēles. Pirmajā mačā Latvijas klubs izbraukumā saspringtā cīņā ar 70:69 izcīnīja uzvaru pār Igaunijas komandu Tallinas "Kalev/Cramo", otrajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 63:76 zaudēja Polijas čempionvienībai Gdiņas "Asseco Prokom", bet trešajā cīņā Kauņā ar 71:84 piekāpās Lietuvas vienībai "Žalgiris".

Savukārt "Azovmaš" iepriekšējās divās VBL turnīra spēlēs savā laukumā ar 80:76 pārspēja "Asseco Prokom", bet vēlāk izbraukumā ar rezultātu 58:65 atzina Maskavas apgabala kluba "Himki" pārākumu.

B apakšgrupas kopvērtējumā patlaban "VEF Rīga" ar divām uzvarām četrās spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Azovmaš" ar vienu panākumu trijās spēlēs saglabāja piekto pozīciju sešu komandu konkurencē.

Kā ziņots, A apakšgrupā spēlē Krievijas klubs Maskavas CSKA, Viļņas "Lietuvos rytas" no Lietuvas, Ukrainas vienība Dņepropetrovskas "Dņepr", Espo "Honka" no Somijas un Baltkrievijas čempionvienība "Minsk-2006".

"Dņepr", "Honka" un "Minsk-2006" debitē VBL turnīrā.

Pēc grupu turnīra izspēles spēcīgākās sešinieku komandas automātiski iekļūs finālčetrinieka sacensībās, bet grupu otrās un trešās vienības sērijā līdz divām uzvarām izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Par pirmo VBL čempionvienību janvārī kļuva CSKA komanda, kas divu Krievijas komandu finālspēlē ar 66:55 pārspēja Kazaņas "Unics" vienību. Tikmēr trešo vietu turnīrā izcīnīja "Žalgiris" basketbolisti, kas ar rezultātu 78:72 pārspēja "Himki".

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pirmajā VBL sezonā pērn piedzīvoja zaudējumus visās sešās grupu turnīra spēlēs un cīņu neturpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!