Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"VEF Rīga" ar katru spēli rāda arvien labāku sniegumu, un vēl šosezon ir pamats gaidīt no komandas nozīmīgas uzvaras, sestdien pēc zaudējuma cīņā pret Krievijas "Himki" teica Latvijas basketbola kluba galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Pat pēc zaudējuma Kurtinaitis bija labā noskaņojumā, žurnālistiem paskaidrojot, ka komanda pret Eirolīgas līmeņa pretinieku atdeva visus spēkus un paveica maksimumu. Kurtinaitis pateicās līdzjutējiem, kas ieradās uz spēli "Arēnā Rīga", lai gan "VEF Rīga" vēl nav tikusi pāri zaudējumu joslai.

"Ar katru spēli spēlējam labāk. Esmu priecīgs par komandas darbu, un nevienam nevaru neko pārmest. Visi izlika spēkus līdz pēdējam," teica Kurtinaitis. "Sitāmies līdz pēdējam, tomēr bijām nedaudz vājāki," viņš piebilda.

Pret "Himki" basketbolistiem "VEF Rīgas" pieļautās 17 kļūdas ir mazāk nekā parasti, tomēr par daudz, lai uzvarētu nopietnu pretinieku, sprieda Kurtinaitis.

"VEF Rīgas" treneris vērtēja, ka komanda zaudēja spēcīgākam pretiniekam, kura pieveikšanai komandai ir par maz meistarības. Lai gūtu uzvaras tādās spēlēs kā pret "Himki", pietrūkst prasmes galotnēs paveikt ko īpašu, jo sīkas kļūmes visu sabojā pat tad, ja komandai ir iniciatīva.

"Kāpjam kalnā, un būs labāk. Domāju, ka pienāks laiks vēl šosezon [uzvarām],," ar optimismu nākotnē raugās Kurtinaitis. Viņš atgādināja, ka tik augstā līmenī "VEF Rīga" spēlē pirmo gadu, taču cīnās ar Eirolīgas klubiem, kam zaudē nopietnā cīņā.

Lielāku palīdzību komandas spēlē Kurtinaitis cer sagaidīt no garajiem spēlētājiem. Treneris paskaidroja, ka nevienam neko nepārmet, taču rēķinās ar lielāku ieguldījumu no Artjoma Parahovska, kura spēkos ir rādīt labāku sniegumu.

Neveiksmīgo spēli ceturtdaļu sākumā Kurtinaitis izskaidroja ar basketbolistu psiholoģisko stāvokli, izjūtot pārmērīgu respektu pret bagātu Eirolīgas klubu, lai gan tas nav labākajā kondīcijā, un varētu tikt sakauts.

"VEF Rīgas" līderi Kristapu Janičenoku Kurtinaitis nosauca par 21. gadsimta basketbolistu, kā arī pastāstīja, ka mudina komandas latviešu spēlētājus apzināties savu īpašo lomu. Sarunās ar Sandi Valteru Kurtinaitis viņam stāstījis, ka tikai latviešu spēlētāji var kļūt par "VEF Rīgas" pamatu, jo bez tā nekādi glābēji nebūs ne ārzemju treneri, ne viesspēlētāji.

Savukārt "Himki" galvenais treneris Serdžio Skariolo tikšanos ar "VEF Rīgu" nosauca par lietderīgu, turklāt uzskata gūto uzvaru par psiholoģiski svarīgu. Skariolo priecājās, ka komanda savāca vairāk nekā 80 punktu, kā arī uzvaru izcīnīja ar augstu divpunktu metienu procentu (80%). Abus faktorus Skariolo nosauca par nozīmīgiem, kas ļauj cīnīties pret spēcīgiem pretiniekiem.

Skariolo gan iebilda, ka komanda pārāk atslābinājās, līdzko bija ieguvusi gandrīz 20 punktu pārsvaru, un ļāva "VEF Rīga", ja ne uzvarēt, tad padarīt cīņas galotni spraigu. Skariolo iepriecināja, ka pēc cīņas sākumā "Himki" svarīgā spēlētāja Kīta Lengforda gūtās traumas komanda tik un tā spēja veidot labus uzbrukumus.

"Himki" basketbolists Vitālijs Fridzons uzteica "VEF Rīgu" par agresīvu aizsardzību, taču nebija apmierināts ar savas komandas darbību, ļaujot laukuma saimniekiem tik ievērojami sadeldēt 19 punktu deficītu, ka galotne izvērtās saspringta. Fridzons arī nebija apmierināts, ka "Himki" pārāk daudz meta garām brīvus metienus.

Jau ziņots, ka VTB Vienotās līgas spēlē "VEF Rīga" ar 75:81 zaudēja Krievijas klubam "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!