Foto: FIBA

Latvijas basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" trešdien ULEB Eirolīgas 13.kārtas spēlē viesos uzvarēja iepriekšējo divu sezonu čempioni Stambulas "Anadolu Efes".

Mačs Stambulā noslēdzās ar rezultātu 83:78 (21:23, 15:23, 28:12, 19:20) viesu labā.

Kurucs šajā mačā spēlēja deviņas minūtes un 13 sekundes, kuru laikā pa grozu nemeta, pieļāva divas kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi.

Ar 19 punktiem rezultatīvākais uzvarētājiem bija Markuss Hovards, bet 18 punktus guva Vaņa Marinkovičs. Būtisku ieguldījumu uzvarā deva Roks Giedraitis, kurš 18 sekundes pirms finālsvilpes uzbrukuma pēdējā sekundē realizēja ļoti sarežģītu tālmetienu atlēcienā uz vienas kājas, tobrīd panākdams 81:76. Lietuvietis spēli pabeidza ar 11 punktiem un sešām bumbām zem groziem.

Mājiniekiem 17 punktus guva Vasililje Micičs, kurš arī atdeva sešas rezultatīvas piespēles, taču pieļāva piecas kļūdas un sakrāja piezīmju normu. Par punktu mazāk guva Amats M'Bajē, bet 15 punkti bija Vilam Klaibērnam. Šeins Larkins vēl neatgriezās laukumā un nespēlēja pret savu bijušo komandu.

Abas komandas līdzšinējās 12 spēlēs bija svinējušas pa septiņām uzvarām un turnīra tabulā noslēdza labāko septiņnieku. Pēc trešdienas cīņas "Baskonia" apsteidza sāncenšus un ar bilanci 8-5 ir sestā, bet "Anadolu Efes" atrodas pozīciju zemāk.

"Monaco" savā laukumā piekāpās "Barcelona" ar 63:69 (13:16, 16:18, 16:26, 18:9).

Mājiniekiem 16 punktus sakrāja Maiks Džeimss, bet 11 punkti lietuvieša Donata Motiejūna kontā.

Spānijas vienībā 15 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Nikola Mirotičs.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!