Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" gatavojas noslēgt līgumus ar pieredzējušajiem Džamālu Krofordu un Maiklu Bīzliju, aizlāpot robus sastāvā pēc spēlētāju atteikumiem doties uz sezonas noslēgumu Orlando, vēsta "The Athletic" žurnālists Šems Karanija.

Aizvadītajās dienā kļuva zināms, ka "Nets" NBA sezonas noslēguma fāzē Orlando nespēlēs Taurīns Prinss, Spensers Dinvidijs un Deandrē Džordans, kuri inficējušies ar Covid-19/ Savukārt personīgu iemeslu dēļ turnīrā nespēlēs Vilsons Čandlers, bet savainojumi liedz to darīt Kairijam Ērvingam, Kevinam Durantam un Nikolasam Klakstonam.

Lai kaut nedaudz kompensētu iztrūkumu sastāvā, "Nets" gatavojas noslēgt līgumus ar diviem pieredzējušiem basketbolistiem. Viens no tiem ir 40 gadus vecais Krofords, kurš pēdējo spēli profesionālā līmenī aizvadīja 2018./2019. gada sezonā, kad pārstāvēja Fīniksas "Suns". Tad viņš vidēji mačā guva 7,9 punktus, laukumā pavadot nepilnas 19 minūtes. Krofords NBA spēlē kopš 2000. gada, un savā karjerā aizvadīji 1326 regulārā čempionāta spēles, kurās vidēji izcēlies ar 14,6 punktiem.

Arī Bīzlijs NBA nav spēlējis kopš 2018./2019. gada sezonas, kad 26 spēles aizvadīja Losandželosas "Lakers" sastāvā, vidēji izceļoties ar 7 punktiem un 2,3 atlēkušajām bumbām. Bīzlijs NBA pazīstams, kā diezgan pretrunīgi vērtēta persona, kurš iekuļās problēmās ārpus laukuma. Tomēr NBA spēlējis kopš 2008. gada.

Pats Kurucs uz Orlando devies ar mērķi izmantot iespēju, kad vairāki basketbolisti nevar spēlēt, un pierādīt, ka var dot ieguldījumu komandas rezultātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!