Foto: AP/Scanpix/LETA

Pie svarīgas uzvaras sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā tika Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 117:115 (34:20, 29:30, 27:34, 27:31) pieveica vienu no savām tiešajām konkurentēm Šarlotas "Hornets".

Kurucs "Nets" sastāvā atgriezās pēc viena mača izlaišanas, jo tika atstāts rezervē, bet sestdienas spēli viņš sāka no rezervistu soliņa. Kopumā Latvijas basketbolists laukumā pavadīja desmit minūtes, kuru laikā grozā raidīja abus divpunktu metienus, tādējādi gūdams četrus punktus.

Vēl Kurucs šajā cīņā atzīmējās ar trim atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu, divām kļūdām un trim piezīmēm.

Tikmēr teicamu maču "Nets" rindās aizvadīja D'Endželo Rasels, kurš guva 40 punktus un veica septiņas rezultatīvas piespēles. Vēl 19 punktus pievienoja Džo Heriss.

Savukārt "Hornets" sastāvā 32 punktus iemeta Kemba Volkers, kamēr 21 punkts pieredzējušajam francūzim Tonijam Pārkeram.

Kurucs pirmo reizi šajā mačā laukumā nāca pirmās ceturtdaļas otrajā pusē un neilgi pēc tam atzīmējās ar bumbas triecienu grozā no augšas, kā arī realizēja pustālo metienu. Gana veiksmīgais sākums gan neļāva Latvijas basketbolistam spēlēt vairāk, jo pēc pirmās ceturtdaļas viņš laukumā atgriezās vien uz dažām minūtēm trešā ceturkšņa izskaņā.

"Nets" teju visu šo maču atradās vadībā, tomēr iekrāto pārsvaru zaudēja ceturtajā ceturtdaļā, kad "Hornets" pārņēma iniciatīvu un izvirzījās vadībā. Noslēgumā bija ļoti spraiga galotne, bet uzvaru 40 sekundes pirms beigām Bruklinas komandai nodrošināja Rasela tālmetiens.

"Nets" ar 31 uzvaru 61 spēlē ir Austrumu konferences sestajā vietā, kamēr "Hornets" ar 28 panākumiem 59 mačos ir astotā.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs pirmdien, kad uzņems Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!