Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" zvaigznes Kairijs Ērvings un Kevins Durants vēlas, lai kluba vadība piesaista augstākās klases galveno treneri, neformālās sarunās dzirdējis ESPN žurnālists Braiens Vindhorsts.

Cēsnieka pārstāvētā vienība pēc trīsarpus sezonu ilga kopdarba 7. martā atlaida "Nets" galveno treneri Keniju Atkinsonu. Nākamās divas komandas spēles vadīja pagaidu galvenais treneris Žaks Vons, bet tad NBA sezona tika pārtraukta koronavīrusa Covid-19 dēļ. Vona vadībā Kurucs laukumā abos mačos nedevās.

"Neformālās sarunās dzirdēts, ka Durantam un Ērvingam patiktu augstākās klases galvenā trenera piesaiste," medija ESPN podkāstā izteicās Vindhorsts. "Nezinu, vai tas izsaka viņu domas par Atkinsonu, bet viņi vēlas treneri ar lielu vārdu."

Durants pagaidām Bruklinas komandas rindās laukumā nav gājis, jo joprojām atkopjas no 2018./2019. gada sezonas NBA finālsērijā pārciestā Ahilleja cīpslas plīsuma. Dažādas likstas piemeklēja arī Ērvingu, kurš aizvadīja vien 20 mačus līdz labā pleca savainojums piespieda viņam veikt operāciju un noslēgt sezonu.

Sezonas pārtraukšanas brīdī Bruklinas klubs bija izcīnījis 30 uzvaras 64 mačos, kas tam dod septīto vietu Austrumu konferencē.

NBA vadība izskatījusi dažādus risinājumus sezonas atsākšanai, no kuriem presei noplūdušas idejas visus mačus aizvadīt kādā Lasvegasas kazino vai Bahamu salās īpaši izveidotā basketbola laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!