Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pārsteidzoši labais Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca sniegums licis pieredzes bagātajam Kenetam Farīdam atstāt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bruklinas "Nets".

Kā vēsta laikraksts "The New York Post", 29 gadus vecais Farīds vienojies ar "Nets" par līguma izpirkšanu, bet kā viņa nākamā komanda tiek minēta Hjūstonas "Rockets".

Farīds "Nets" komandā nonāca vien pagājušā gada vasarā, kad tika iemainīts no Denveras "Nuggets", kurā aizvadīja savas pirmās septiņas sezonas NBA. Tiesa, pie nozīmīgas lomas viņš tā arī netika.

"Būšu pavisam atklāts - Farīda nespēlēšana saistāma ar to, ka citi puiši līdz šim spēlējuši negaidīti labi," pauda "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons. "Man tiešām patīk Kenets, taču viņš jau treniņnometnē guva traumu, kas viņu piebremzēja, tāpēc nespēju šo spēlētāju pienācīgi novērtēt, it sevišķi spēka uzbrucēja pozīcijā. Tieši tur mums bija vairāk iespēju, tomēr sezonas gaitā sapratu, ka labāk jūtos, ja spēlējam ar nedaudz īsāku sastāvu."

Farīds šosezon piedalījies tikai 12 spēlēs, kurās vidēji guvis 5,1 punktu un izcīnījis 3,7 atlēkušās bumbas, lai gan viņa karjeras vidējie statistikas rādītāji ir krietni augstāki.

Viens no iemesliem, kāpēc Farīds, kurš vēl 2014.gadā kopā ar ASV izlasi kļuva par pasaules čempionu, spēlējis tik maz, ir tieši Kurucs.

"Rodions šosezon bijis neiedomājams pārsteigums. Man šķiet, neviens no mums nedomāja, ka viņš jau tik ātri būs gatavs spēlēt," teica Etkinsons.

Savas NBA karjeras laikā Farīds vidēji spēlē guvis 11,3 punktus un izcīnījis 8,1 atlēkušo bumbu, bet sagaidāms, ka tuvākajā laikā pēc "Nets" atstāšanas viņš pastiprinās spēcīgo "Rockets" komandu, kam gan savā sastāvā vēl jāatrod brīva vieta.

"Nets" ar 24 uzvarām 47 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem augsto sesto pozīciju. Komanda soļo pretī negaidītai dalībai NBA izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!