Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" līdzjutēji dažādos interneta sociālajos tīklos pauduši nosodījumu par Latvijas basketbolistam Rodionam Kurucam izvirzītajām apsūdzībām.

Kurucs otrdien ticis īslaicīgi aizturēts par 27. jūnija vakarā, iespējams, veiktu uzbrukumu savai draudzenei. Ņujorkas medijiem avoti policijā atklājuši, ka basketbolists esot sievieti žņaudzis ap kaklu, iepļaukājis, kā arī pagrūdis pret gultu tā, ka viņa savainojusi ribas.

Basketbolists apsūdzēts par trešās pakāpes uzbrukumu, elpošanas traucējumu pāridarījumu un citām apsūdzībām. Savukārt viņa advokāts Alekss Spiro uzsvēra, ka neesot foto, kas apliecinātu gūtās traumas. Spiro arīdzan norādīja, ka sieviete par notikušo nav ziņojusi gandrīz vai divus mēnešus.

Uz izskanējušajām ziņām dažādās interneta vietnēs asi reaģējuši Bruklinas "Nets" līdzjutēji.

Sporta mājaslapu tīkla "FanSided" blogs "Nothin' But Nets", kas veltīts tieši Bruklinas komandas atspoguļošanai, veicis paziņojumu, ka Kurucam nevajadzētu pārstāvēt Bruklinas "Nets", ja veiktās apsūdzības ir patiesas.

"Runa nav par basketbolu," turpināja bloga pārstāvis sociālajā vietnē "Twitter". "Šīs ir šausminošas un apbēdinošas ziņas. Cerams, ka līga uzmanīgi pārbaudīs lietu un veiks informētu lēmumu. Mūsdienu vidē, protams, svarīgi neuztvert apsūdzības kā notiesāšanu. Mums jāsagaida vairāk informācija, bet pagaidām šis ir šausmīgi."

ASV medija "RealGM" Bruklinas vienības foruma sadaļā lielākā daļa līdzjutēju nostājušies pret cēsnieku.

"Mana sirds pamira, lasot šo," rakstījis lietotājs "MrDollarBills". "Vārds "vilšanās" neizsaka pietiekami daudz. Kas pie ****, Rodi? Ja šī ir patiesība, tad līgai un "Nets" vadībai Rodi smagi jāsoda. Šādu rīcību nedrīkst pieļaut. Turklāt viņam acīmredzot nepieciešama psiholoģiska palīdzība."

Vairāki komandas līdzjutēji arī uzsvēra, ka šāda rīcība pavisam nepieklājas šobrīd vienai no līgas atzītākajām organizācijām.

"Esmu iepriecināts redzēt ierakstus šajā diskusijā," rakstīja "LOUiS-D". "Lai cik ilga būtu diskvalifikācija, turēt viņu komandā būtu kā uzskatīt vardarbību pret sievietēm par normu. Tas samaitātu jebkādu līdzību veselīgai, viesmīlīgai un pret ģimeni draudzīgai kultūrai, ko cenšamies izveidot. Ja viņš tiks atzīts par vainīgu, viņu jāatlaiž. Viņš ir perspektīvs spēlētājs. Ceru, ka ilgtermiņā viņš sakārtos savu dzīvi. Taču īstermiņā jābūt sekām."

Pāris foruma lietotāji gan nepiekrita valdošajai noskaņai un norādīja, ka citi pāragri beiguši atbalstīt Kurucu.

"Nepagriezīšu savu muguru pret Rodi, ja vien viņu neatzīs par vainīgu. Nav fotogrāfiju, nav medicīnisku pierādījumu. Kobem [Braientam] bija daudz sliktākas apsūdzības," uzsvēra lietotājs "Stone", atgādinot par līgas superzvaigzni, kurš ārpus tiesas izlīga savā izvarošanas skandālā.

"Šis izskatās slikti, bet, ja rakstītais ir patiesība, nesaskatu, kā tas ar jebko beigsies. Viņš varbūt izlīgs ārpus tiesas un izpelnīsies probāciju. Par incidentu netika ziņots divus mēnešus (tas tika darīts pēc izšķiršanās). Turklāt pāris devās uz Lasvegasu dienu pēc šķietamā incidenta," argumentus uzskaitīja "TheNetsFan".

"Nepiekrītu arī sporta komandu politikai par "nulles toleranci". Ja līga viņu vēlēsies diskvalificēt, tas jau būs citādi. Pat tad uzskatu, ka līgai jāļauj tiesu sistēmai diktēt noteikumus. Spēlētāju var diskvalificēt tikai, ja viņš atzīts vainīgs apsūdzībā," domu noslēdza lietotājs.

Līdzīga notikumu secība vērojama "Nets" komandai veltītā bloga "netsdaily.com" raksta komentāros, kā arī sociālajā vietnē "reddit".

Vairāki interneta lietotāji atgādināja par citām apsūdzībām pret NBA spēlētājiem, kuras netika pierādītas vai izlīguma gadījumā tāpat ievērojami neiespaidoja basketbolistu karjeras.

NBA vadība kopš 2014. gada sodījusi trīs basketbolistus ar vismaz sešu spēļu ilgu diskvalifikāciju par fiziska kaitējuma nodarīšanu savai sievai vai draudzenei. Džefrijs Teilors (24 spēļu diskvalifikācija) un Darens Kolisons (astoņu spēļu) vēlāk arīdzan atzina savu vainu, bet pret Viliju Rīdu (sešu spēļu) tika izvirzītas vien apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!