Trešo uzvaru četrās Vasaras līgas spēlēs trešdien izcīnījusi Nacionālās basketbola līgas (NBA) vienība Bruklinas "Nets", kuras Latvijas uzbrucējs Rodions Kurucs komandai ar 14 punktiem palīdzēja pieveikt Orlando "Magic" klubu 93:85 (21:15, 31:22, 15:28, 26:20).

Cēsnieks laukumā pavadīja 21:20 minūtes, kas šoreiz bija vien piektais lielākais spēles laiks komandā. To laikā Kurucs izcēlās ar 14 punktiem (2/5 divpunktu metienos, 2/4 trīspunktu metienos, 4/6 soda metienos), trim atlēkušajām bumbām, diviem bloķētiem metieniem un pa vienai rezultatīvai piespēlei un pārķertai bumbai.

Basketbolista kontā arī trīs kļūdas un četras piezīmes, bet, viņam esot laukumā, "Nets" komanda guva pa sešiem punktiem mazāk nekā pretinieki.

Bruklinas komandas rindās rezultatīvākais bija Bosnijas un Hercegovinas basketbolists Džanans Musa, kurš sakrāja 20 punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas. 20 gadus vecais uzbrucējs vienā otrās ceturtdaļas nogrieznī izveidoja 14 komandas punktus pēc kārtas, pats gūstot 12 "ačus", kā arī atrodot Džaretu Alenu ar rezultatīvu piespēli.

Paša Alena rēķinā 14 punkti un 13 atlēkušās bumbas, bet "Magic" komandas labā 21 punkts Džeremajam Hilam un 18 punkti Amilam Džefersonam.

Vasaras līgas priekšsacīkstes noslēgsies ceturtdien, kad tiks noskaidrotas astoņas komandas, kuras kvalificēsies turnīra izslēgšanas spēlēm.

Detroitas "Pistons" un Minesotas "Timberwolves" komandas jau turnīru noslēgušas ar četrās spēlēs četrām izcīnītām uzvarām, bet vēl septiņām citām komandām sakrātas trīs uzvaras. Vienādas bilances gadījumā vietu sadalījums tiek noteikts pēc gūto un ielaisto punktu attiecības. "Nets" vienība šobrīd ieņem astoto vietu, bet to apdraudēt var piecas komandas, kuru bilance pagaidām ir 2-1.

Izslēgšanas spēļu turnīrs sāksies sestdien, bet tā fināls tiks aizvadīts pirmdien. Pārējās komandas, kuras "play-off" mačiem nekvalificēsies, aizvadīs vienu mierinājuma spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!