Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien guva astoņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra spēlē, bet viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" piedzīvoja zaudējumu un noslēdza sezonu.

Kurucs sezonas pēdējā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un piecas sekundes, grozā raidot četrus no pieciem divpunktu metieniem, bet netrāpot pa diviem tālmetieniem un "sodiņiem". Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens un viena piezīme. "Nets" ar Kurucu laukumā ielaida par 12 punktiem vairāk nekā iemeta.

Ņujorkiešiem sezonas noslēdzošajā mačā ar 35 punktiem izcēlās Keriss Leverts.

Toronto vienībā 27 punkti un 15 atlēkušās bumbas bija Sežem Ibakam, 29 punktus guva Normens Pauels, bet 20 punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Paskālam Sjakamam. Traumas dēļ spēli nepabeidza Kails Laurijs, kurš savainojis potīti.

Ceturtdien "Raptors" uzsāks otrās kārtas sēriju, kurā tiksies ar Bostonas "Celtics".

Pērn Kurucs laukumā devās četrās izslēgšanas turnīra spēlēs, kurās vidēji 17 minūtēs guva 6,3 punktus un izcīnīja 5,0 bumbas zem groziem. Arī šosezon viņš piedalījās tikpat mačos, caurmērā nepilnās 15 minūtēs gūstot 5,5 punktus un izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas.

2019./2020.gada sezonas regulārajā čempionātā cēsnieks spēlēja 47 cīņās, kurās vidēji 14,5 minūtēs guva 4,6 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un veica 1,1 rezultatīvu piespēli. Tas ir nedaudz pieticīgāks sniegums, salīdzinot ar debijas sezonu, kurā viņš 63 dueļos vidēji 20,5 minūtēs guva 8,5 punktus, izcīnīja 3,9 bumbas zem groziem un atdeva 0,8 rezultatīvas piespēles.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Nets" Austrumu konferencē ieņēma septīto pozīciju, bet "Raptors" bija otrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!