Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā laukumā pavadīja spēles pēdējās piecas minūtes, viņa pārstāvētajai Hjūstonas "Rockets" komandai svinot uzvaru.

"Rockets" viesos ar rezultātu 126:112 (27:35, 48:22, 24:27, 27:28) pārspēja Ņūorleānas "Pelicans" un izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Kurucs laukumā devās piecas minūtes un vienu sekundi pirms pamatlaika beigām, kad hjūstonieši bija vadībā ar 123:100 un viņu pārsvars vairs nebija sadzēšams. Cēsnieks viņam atvēlētajās minūtēs pa grozu nemeta, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un pieļāva divas kļūdas.

Uzvarētājiem ar 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kristians Vuds, bet 20 punkti, sešas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles bija Viktoram Oladipo.

Pretiniekiem ar 26 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām ražīgākais bija Zaions Viljamsons.

"Rockets" ar deviņām uzvarām 18 spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu konferencē, kur "Pelicans" ar septiņiem panākumiem 18 dueļos atrodas priekšpēdējā jeb 14.pozīcijā.

Hjūstonas komanda izbraukumu turpinās ar diviem mačiem pret Oklahomasitijas "Thunder", bet noslēgs ar cīņu pret Memfisas "Grizzlies".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!