Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) attīstības līgas jeb G līgas spēlē atzīmējās ar trim punktiem, bet viņa pārstāvētā komanda Longailendas "Nets" piedzīvoja jau astoto neveiksmi deviņās spēlēs.

"Nets" viesos ar 116:125 (35:32, 25:30, 31:31, 25:32) piekāpās Viskonsīnas "Herd", piedzīvojot jau astoto zaudējumu pēc kārtas.

Kurucs laukumā pavadīja 20 minūtes, kuru laikā izcēlās ar trim punktiem. Cēsnieks grozā raidīja vienu no septiņiem "trejačiem" un bija neprecīzs, izpildot divus divpunktu metienus. Viņa rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, tikpat pārtvertas bumbas, piecas personīgās piezīmes, trīs kļūdas un viens bloķēts metiens, bet "Nets" ar Kurucu sastāvā ielaida par 21 punktu vairāk nekā iemeta.

Rezultatīvākais "Nets" komandā ar 32 punktiem bija Timotijs Luvavu-Kabaro, bet vēl 25 pievienoja Henrijs Elensons. "Herd" vienībā 27 punkti Džeilenam Edemsam, bet par diviem mazāk iekrāja Rejdžons Takers.

Spēli klātienē vērojis arī Bruklinas "Nets" ģenerālmenedžeris Šons Markss, tomēr iemesls viņa klātbūtnei nav zināms, vēstī portāls "netsdaily.com".

Nākamā spēle "Nets" paredzēta piektdien pret "Raptors 905", kurai novembra pēdējā dienā tika zaudēts papildlaikā.

"Nets" komanda vienīgo uzvaru izcīnīja sezonas pirmajā mačā un pēc deviņām nospēlētām spēlēm Austrumu konferencē ieņem pēdējo, 15. vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien guva sešus punktus G līgas spēlē, neglābdams Vašingtonas "Capital City Go-Go" no zaudējuma. Vašingtonas komanda mājās ar rezultātu 106:107 (25:24, 29:30, 25:29, 28:24) piekāpās Orlando "Magic" fārmklubam Leiklendas "Magic".

Pasečņiks laukumā pavadītajās 13 minūtēs realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un aizmeta garām vienu "sodiņu".

Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, trīs kļūdas, viena pārtverta bumba un piecas piezīmes. Vašingtonas komanda ar Pasečņiku laukumā ielaida par desmit punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija otrs sliktākais rādītājs vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!