Latviešu basketbolists Rodions Kurucs piektdien guva piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda cieta zaudējumu.

"Nets" izbraukumā ar 87:100 (17:33, 25:21, 23:19, 22:27) piekāpās Šarlotas "Hornets" vienībai.

Kurucs šajā duelī laukumā pavadīja 20 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet aizmeta garām trīs tālmetienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Nets" ar Kurucu laukumā ielaida par 22 punktiem vairāk nekā iemeta.

Kurucs iepriekšējā nedēļā ar 24 punktiem laboja savu karjeras rezultativitātes rekordu un nākamajos divos mačos savā kontā ierakstīja "double-double", bet piektdien viņam neizdevās atkārtot iepriekšējās trīs spēlēs iespēto.

"Nets" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija D'Endželo Rasels. Uzvarētājiem 29 punktus guva Kemba Volkers, bet 19 punkti bija francūzim Tonijam Pārkeram.

"Nets" jau pirmajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar 20 punktiem. Spēles ceturtajā nogrieznī viesiem izdevās pietuvoties līdz piecu punktu starpībai, tomēr "Hornets" vadību noturēja un svinēja uzvaru.

Pirms divām dienām abu komandu savstarpējā mačā "Nets" otrajā pagarinājumā guva virsroku ar rezultātu 134:132.

"Nets" ar 17 uzvarām 37 mačos Austrumu konferencē saglabā devīto vietu, kamēr "Hornets" ar 17 panākumiem 34 cīņās ir sestā.

Bruklinas basketbolisti nākamo maču aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!