Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien guva pirmo "double-double" savā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjerā, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Nets" svētdien savā laukumā ar rezultātu 111:103 (38:31, 25:25, 28:18, 20:29) uzvarēja vienu no līgas vājākajām komandām Fīniksas "Suns", gūstot astoto uzvaru pēdējo deviņu maču laikā.

Kurucs šajā mačā devās laukumā "Nets" sākumsastāvā un nospēlēja 32 minūtes un 59 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņš šajā cīņā izcēlās ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, tiekot pie pirmā "double-double" karjerā. Latvijas basketbolists atzīmējās arī ar divām rezultatīvām piespēlēm, vienu bloķētu metienu, divām kļūdām un divām piezīmēm.

Šis bija Kuruca otrais ilgākais spēles laiks sezonā, bet piektdien zaudējumā pret Indiānas "Pacers" viņš 34 minūtēs iemeta 24 punktus, uzstādot karjeras rezultativitātes rekordu.

Svētdien pret "Suns" komandu "Nets" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Spensers Dinvidijs, kamēr 18 punktus guva D'Endželo Rasels.

Savukārt "Suns" labā šī gada NBA drafta pirmais numurs Deandrē Eitons guva 26 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, kamēr Devinam Bukeram 25 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles.

"Nets" šajā mačā izcīnīja drošu uzvaru, bet Kurucs izcēlās ar vairākiem efektīgiem bumbas triecieniem grozā no augšas. Otrajā puslaikā viņam uz neilgu laiku tika uzticēta arī "Suns" zvaigznes Devina Bukera segšana, un Latvijas basketbolists ar to tika galā teicami, vienā no epizodēm arī bloķējot viņa metienu.

Bruklinas vienība ar 16 uzvarām 35 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atgriezusies devītajā vietā, kamēr astotajā pozīcijā esošā Detroitas "Pistons" guvusi 15 panākumus 31 mačā. Tikmēr "Suns" ar astoņām uzvarām 34 cīņās ir Rietumu konferences pēdējā vietā.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs trešdien, kad uzņems Šarlotas "Hornets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!