Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē svētdien, 10. novembrī, sakāvi piedzīvoja Rodiona Kuruca pārstāvētais klubs Bruklinas "Nets", kas viesos ar 112:138 (30:37, 20:31, 30:38, 32:32) piekāpās Fīniksas "Suns".

Kurucs mačā iesaistījās vien nepilnas deviņas minūtes pirms spēles beigām, kad "Nets" bija 24 punktu deficīts. Sev atvēlētajā laikā latviešu basketbolists realizēja vienīgo tālmetienu, kas bija arī viņa vienīgais metiens spēlē. Vēl viņa kontā viena atlēkusī bumba, viena pārtverta piespēle, divas kļūdas un viena personiskā piezīme.

Jau pirmās ceturtdaļas vidū "Suns" bija iekrājuši vairāk kā 10 punktu pārsvaru, ko no rokām tā arī neizlaida līdz mača beigām. Septiņi "Suns" basketbolisti mačā guva vairāk par 10 punktiem katrs, bet rezutatīvākais ar 29 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Devins Būkers. Vēl uzvarētājiem 22 punkti un 12 rezultatīvas piespēles Rikija Ruvio kontā.

"Nets" labā 18 punktus guva Spensers Dinvidijs, 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas Deandrē Džordanam, bet Kairijs Īrvings ar 15 punktiem bija vienīgais no Bruklinas komandas pamatsastāva spēlētājiem, kuram izdevās pārsniegt 10 gūto punktu robežu.

"Nets" tas bija piektais zaudējums deviņās spēlēs. "Nets" šī bija otrā cīņa piecu maču izbraukuma sērijā. Tagad Bruklinas komanda otrdien viesos tiksies ar Jūtas "Jazz", pēc tam ceturtdien viesosies pie Denveras "Nuggets" un sestdien spēlēs Čikāgā pret "Bulls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!