Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs piektdien guva sešus punktus ULEB Eirolīgas basketbolā 26. kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai Vitorijas "Baskonia" svinot uzvaru.

"Baskonia" divu Spānijas komandu duelī mājās ar rezultātu 114:75 (27:24, 30:24, 24:16, 33:11) guva virsroku pār "Valencia" vienību.

Kurucs laukumā bija mača pēdējās četras minūtes un 38 sekundes, kad mājinieki bija iekrājuši ievērojamu pārsvaru. Latvietis šajā laikā realizēja divus no trīs tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, iekrāja sešus efektivitātes koeficienta punktus un pozitīvu +/- rādītāju (+5).

Uzvarētājiem ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Doltons Homss, bet 16 punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Deriusam Tompsonam. Viesiem 15 punktus guva Džereds Hārpers.

"Baskonia" ar 14 uzvarām 26 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu, kamēr "Valencia" ar 13 uzvarām ir desmitā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21. maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!