Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē guva desmit punktus un palīdzēja Bruklinas "Nets" komandai gatavošanos sezonai noslēgt ar uzvaru.

Piektdien "Nets" ar rezultātu 113:107 pārspēja Ņujorkas "Knicks", kas sezonas pirmo daļu aizvadīs bez Latvijas basketbola zvaigznes Ņujorkas "Knicks".

Kurucs šajā mačā laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa un nospēlēja 12 minūtes. Šajā laikā viņš trāpīja visus četrus divpunktu metienus un abus soda metienus, bet nerealizēja tālmetienu. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, viena kļūda, divas piezīmes un pozitīvs "+/-" koeficents +4.

Divus no punktiem Kurucs guva skaistā manierē, kad viņš pareizā laikā rāvās uz grozu, tika pie bumbas un trieca to grozā.


"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Spensers Dinvidijs, bet D'Andželo Rasels pievienoja 18 punktus. "Knicks" sastāvā 18 punktus guva Tims Hārdevejs, bet 14 punktus guva Mario Hezonja.

Pārbaudes spēli piektdien aizvadīja arī Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Sanantonio "Spurs" ar 100:81 pārspēja Orlando "Magic".

Bertāns šajā mačā laukumā devās pamatsastāvā, darbojoties vieglā uzbrucēja pozīcijā. Viņš 19 minūšu laikā punktus neguva, netrāpot trīs izmestos tālmetienus un vienu divpunktu metienu. Latvietis savāca četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, nopelnīja divas piezīmes un iekrāja "+/-" koeficentu +7.

"Spurs" rindās 20 punktus guva Demārs Derouzans, bet 15 punktus sameta Patriks Milzs. "Magic" sastāvā Evans Furnjē izcēlās ar 23 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!