Latvijas izlases basketbolisti Rodions Kurucs un Anžejs Pasečņiks pirmdien guva pa septiņiem punktiem savstarpējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas spēlē, kurā Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" vienība ar 88:85 (19:17, 14:23, 34:22, 21:23) pieveica Vašingtonas "Wizards" komandu.

Kurucs spēli uzsāka sākumpiecniekā un laukumā pavadīja 27:16 minūtes, kuru laikā basketbolists izcēlās ar septiņiem punktiem (2/3 divpunktu metienos, 1/2 trīspunktu metienos), piecām atlēkušajām bumbām, četrām pārtvertām bumbām un trim rezultatīvām piespēlēm. Cēsnieks gan arī piecas reizes kļūdījās, bet laikā, kuru viņš pavadīja laukumā, "Nets" komanda pretiniekus pārspēja ar 11 punktu pārsvaru. Tieši Latvijas basketbolists atklāja spēles rezultātu ar triecienu grozā no augšas.

Arīdzan Pasečņiks mačā iesaistījās no pašām pirmajām tā sekundēm un 16:38 minūšu laikā paspēja izcelties ar septiņiem punktiem (1/7 divpunktu metienos, 0/2 trīspunktu metienos, 1/3 soda metienos), vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli un sešām piezīmēm.

Vasaras līgā gan netiek ievērota spēlētāju piezīmju norma, kas centra pozīcijas spēlētājam ļāva turpināt spēli arī pēc sestās piezīmes. Komanda ar Pasečņiku laukumā pretiniekiem piekāpās ar 14 punktiem.

Basketbolists savus pirmos punktus guva otrajā ceturtdaļā, kad divus uzbrukumus pēc kārtas pretinieku aizsargs samainījās pret viņu pēc "pick-and-roll" sadarbības. Pasečņiks abas reizes ieņēma labu pozīciju, lai pēc piespēles izceltos ar viegliem diviem punktiem no groza apakšas.

Centra pozīcijas spēlētājs arīdzan izcēlās ar vienā uzbrukumā uzreiz gūtiem trīm punktiem, kad Pasečņiks trešajā ceturtdaļa "pick-and-roll" sadarbībā tvēra piespēli kustībā un guva grozu, neskatoties uz "Nets" pirmgadnieka Nikolasa Klakstona pārkāpumu.

Septiņas sekundes līdz spēles beigām Bosnijas un Hercegovinas basketbolistam Džananam Musam bija iespēja ar diviem soda metieniem gūt "Nets" komandai četru punktu vadību. Musa gan trāpīja tikai vienu soda metienu, dodot "Wizards" reālistiskas izredzes izraut pagarinājumu. Bosnietis gan reabilitējās par savu neveiksmi, tieši pirms sirēnas bloķējot Troja Kopēna tālmetienu.

Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija uzbrūkošais aizsargs Džošs Grejs, kurš pagājušo sezonu pavadīja Korejas basketbola līgā, bet pagaidām "Nets" komandai pievienojies uz Vasaras līgu. Tikpat punktus, bet par vienu atlēkušo bumbu mazāk sakrāja "Wizards" šī gada drafta pirmās kārtas izvēle Rui Hačimura.


Pasečņika pārstāvētajai "Wizards" vienībai nākamā spēle jāizvada jau otrdien pret Losandželosas "Clippers" vienību, bet Kurucs un "Nets" laukumā dosies trešdien pret Orlando "Magic" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!