Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs ar zemu metienu precizitāti sestdien iemeta piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda izbraukumā ar rezultātu 89:102 (21:26, 27:18, 22:34, 19:24) piekāpās Orlando "Magic" basketbolistiem.

"Nets" komandai šis bija trešais zaudējums pēdējo četru maču laikā.

Kā ierasts, Kurucs šo maču uzsāka "Nets" starta pieciniekā, bet kopumā viņš laukumā pavadīja 20 minūtes, kuru laikā iemeta vienu no deviņiem divpunktniekiem un vienu no trim trejačiem. Latvijas basketbolista kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un viena piezīme. Kamēr viņš bija laukumā, "Nets" ielaida par 12 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija trešais sliktākais rādītājs komandā.

"Nets" sastāvā 23 punktus iemeta D'Endželo Rasels, kamēr 15 punkti Šabazam Napjēram. Savukārt "Magic" rindās ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās melnkalnietis Nikola Vučevičs, bet 16 punkti Evanam Furnjē.

Kurucs visus savus piecus punktus guva trešajā ceturtdaļā, izceldamies divos uzbrukumos pēc kārtas, bet spēles lielāko daļu vadībā atradās "Magic". Orlando klubs trešajā ceturksnī spēja iegūt desmit punktu vadību, turklāt to komandai turpinājumā arī izdevās nosargāt un gūt uzvaru.

"Nets" ar 28 uzvarām 54 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, kamēr "Magic" ar 22 panākumiem 53 mačos ir 11. pozīcijā.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs pirmdien, kad uzņems NBA līderi Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!