Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 24 punktus un laboja karjeras rezultativitātes rekordu, bet neglāba Bruklinas "Nets" no zaudējuma.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 106:114 (27:37, 22:22, 31:25, 26:30) piekāpās Indiānas "Pacers" komandai, pārtraucot septiņu uzvaru sēriju.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes un 22 sekundes, kas ir lielākais spēles laiks viņa karjerā. Latviešu basketbolists viņam atvēlētajās minūtēs realizējas četrus no pieciem tālmetieniem, divus no sešiem divpunktu metieniem un astoņus no desmit soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu un četras reizes pārkāpa noteikumus. "Nets" ar viņu laukumā ielaida par sešiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Kurucs bija pārliecinoši rezultatīvākais "Nets" rindās, bet 16 punktus guva Demarre Kerols.

"Pacers" komandā ar 26 punktiem izcēlās Viktors Oladipo, 21 punktu guva Tadeuss Jangs, bet 15 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Mailsam Tērneram.

Kurucs savai komandai guva pirmo piecus punktus no spēles, taču "Nets" pirmajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar 15 punktiem, bet pirmo puslaiku zaudēja ar 49:59. "Nets" otrajā puslaikā izlīdzināja spēles gaitu un pēdējās minūtēs ritēja sīva cīņa par uzvaru.

Kurucs trīs minūtes pirms pamatlaika beigām realizēja tālmetienu un panāca lielāko pārsvaru mājiniekiem (103:100), bet nedaudz vēlāk iemeta vienu no diviem "sodiņiem" un panāca 104:102. Tiesa, pēc tam "Pacers" guva deviņus bezatbildes punktus un ielika pamatus uzvarai.

"Nets" ar 15 uzvarām 34 mačos Austrumu konferencē ieņem desmito vietu, kamēr "Pacers" ar 21 panākumu 33 cīņās ir trešā.

Brulinas komanda nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad savā laukumā uzņems Fīniksas "Suns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!