Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien iemeta astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 109:99 (30:37, 30:23, 27:22, 22:17) uzvarēja pašlaik savainotā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks".

"Nets" komandai šī bija jau sestā uzvara pēc kārtas, kas ļāvis vēl vairāk nostiprināties Austrumu konferences pirmajā astoņniekā.

Kā ierasts, Kurucs šajā mačā devās "Nets" sākuma pieciniekā, bet kopumā viņš laukumā pavadītajās 18 minūtēs grozā raidīja četrus no sešiem divpunktu metieniem, kamēr visi trīs viņa tālmetieni lidoja grozam secen. Vēl Latvijas basketbolista kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, divas kļūdas un četras piezīmes.

Tiesa, kamēr Kurucs bija laukumā, "Nets" ielaida par desmit punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

"Nets" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Teo Pinsons, kamēr 18 punktus pievienoja Šabazs Napjērs.

Savukārt "Knicks" sastāvā ar 25 punktiem atzīmējās Trejs Burks, kamēr Noā Vonlehs izcēlās ar 22 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, bet no rezervistu soliņa tā arī nepiecēlās Eness Kanters.

Vēl otrās ceturtdaļas laikā "Knicks" spēja iegūt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, tomēr līdz pirmā puslaika beigām "Nets" pārņēma iniciatīvu, bet lielajā atpūtā komandas devās ar neizšķirtu 60:60.

Otrajā puslaikā acīmredzami pārāka bija "Nets" komanda, kuras vadība noslēdzošajā ceturksnī tuvojās pat 20 punktu atzīmei.

"Nets" ar 27 uzvarām 50 mačos Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem augsto sesto vietu, kamēr "Knicks" ar desmit panākumiem 47 cīņās ir 14. pozīcijā starp 15 vienībām.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Bostonas "Celtics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!