Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva desmit punktus un izcēlās ar produktīvu sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzēdams Bruklinas "Nets" vienībai izcīnīt uzvaru ar 113:107 (31:20, 24:30, 25:35, 33:22) pret Klīvlendas "Cavaliers".

Kurucs trešdien otro maču pēc kārtas spēli sāka spēka uzbrucēja pozīcijā, nospēlēdams 28 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā realizēja visus trīs divpunktu metienus, vienu no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Cēsnieks arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja trīs metienus un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus. "Nets" ar viņu laukumā iemeta par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

Kurucs ar bumbas triecienu grozā no augšas atklāja mača rezultātu, dažas minūtes vēlāk iemetot savu vienīgo tālmetienu spēlē (14:11). Nākamreiz viņš izcēlās trešās ceturtdaļas vidū, kad pēc ielaušanās soda laukumā panāca 68:69.

Savu pēdējo grozu no spēles Kurucs guva ceturtās ceturtdaļas septītajā minūtē, kad ar skaistu "alley-oop" triecienu grozā no augšas panāca 100:94.

Pēdējās minūtēs viņš atzīmējās ar pāris bloķētiem metieniem, tajā skaitā 11 sekundes pirms pamatlaika beigām apturēdams Lavu. Latviešu basketbolista šajā mačā guva arī pēdējo punktu, četras sekundes pirms finālsvilpes iemezdams vienu no diviem soda metieniem.

"Nets" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Spensers Dinvidijs, 25 punkti bija D'Endželo Raselam, bet ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Džerets Elens.

Viesiem 24 punkti un 16 atlēkušās bumbas bija lielākoties pret Kurucu spēlējušajam Kevinam Lavam, 22 punktus guva Deivids Nvaba, bet 17 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Lerijam Nensam junioram.

"Nets" ar 34 uzvarām 67 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kur "Cavaliers" ar 16 panākumiem 63 dueļos ir priekšpēdējā.

Kuruca pārstāvētā komanda nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Atlantas "Hawks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!