Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien Belgradā ULEB Eirokausa spēlē punktus neguva, viņa pārstāvētajai komandai svinot uzvaru.

Belgradas "Partizan" ar 95:70 (24:16, 21:19, 24:19, 26:16) pārspēja Andoras "MoraBanc".

Kurucs spēlēja astoņas minūtes un 49 sekundes, netrāpot vienīgo trīspunktu metienu. Latvijas spēlētājs arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, sakrāja trīs personiskās piezīmes, izprovocēja vienu pārkāpumu pretiniekam un maču beidza ar lietderības koeficientu nulle.

Rezultatīvākais Serbijas kluba rindās ar 20 punktiem bija Zeks Līdejs, bet 18 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Matiass Lesors.

Viesiem 17 punkti Klevina Henas kontā.

Kriša Helmaņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" bez Latvijas basketbolista pieteikumā trešdien izbraukumā ar 78:69 (15:14, 22:14, 15:19, 26:22) pārspēja Ankaras "Turk Telekom".

Mārtiņa Meiera pārstāvētās Vroclavas "Šlask" mačs izbraukumā ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" atlikts Covid-19 ierobežojumu dēļ.

A grupas galvgalī ar 11 uzvarām 132 spēlēs ir "Joventut". "Partizan" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs ieņem otro vietu, Kaspara Bērziņa pārstāvētais Panevēžas "Lietkabelis" ar sešām uzvarām 12 mačos ir sestais, bet "Slask" ar bilanci 2-9 - devītais desmit komandu konkurencē.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!