Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien guva savus pirmos punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs, bet viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar rezultātu 123:145 izbraukumā piekāpās Filadelfijas "76ers".

Aizvadītajā mačā Kurucs laukumā devās pamatsastāvā un nospēlēja 21:42 minūtes, kuru lakā guva astoņus punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet netrāpīja divus izmestos tālmetienus. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, viena piespēle un piecas piezīmes. Spēli latvietis noslēdza ar "+/-" koeficientu -2.

Kurucam šis bija otrais mačs NBA izslēgšanas cīņās, bet pirmajā mačā sestdien viņš pie punktiem netika.

Rezultatīvākais "Nets" sastāvā bija Spensers Dinvidijs, kurš sameta 19 punktus, D'Andželo Rasels izcēlās ar 16 punktiem, 15 punkti Rondeja Holisa-Džefersona kontā, bet pa 13 punktiem guva Keriss Leverts un Šabazs Neipjērs. "76ers" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām bija Džoels Embīds, bet Bens Simons pievienoja "triple-double" – 18 punktus, 10 atlēkušās bumbas un 12 rezultatīvas piespēles. Vēl 19 un 17 punktus guva Tobiass Heriss un Dž.Dž. Rediks.

Pirmais puslaiks noslēdzās ļoti līdzīgā cīņā, un "Nets" bija minimālos iedzinējos ar 64:65. "76ers" basketbolisti trešajā ceturtdaļā veica izšķirošo izrāvienu, gūstot 51 punktu un ļaujot "Nets" atbildēt ar 23 punktiem. No tāda trieciena Bruklinas komanda vairs nespēja atgūties.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1, bet nākamās divas spēles notiks "Nets" laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!